Een bijzondere woonlocatie...

In het mooie nieuwbouwcomplex Het Andere Wonen Milsbeek aan de Draaischijf zijn 18 appartementen gerealiseerd. Bestemd voor een kwetsbare groep, dementerende mensen met een bescheiden beurs. VVD Gennep, met ondermeer fractievoorzitter Bram Nijst en raadslid Mariella van den Bogaart ging op werkbezoek om zich uitvoerig te laten informeren over dit voor onze gemeente nieuwe concept.

Voor de toekomstige bewoners wordt zorg op maat geboden, door de beide zorgondernemers, Sjors van Gelder en Lieke Deenen. Inderdaad, ondernemers, beiden met een langdurige zorg achtergrond en dus veel ervaring. Zij zijn franchisenemer van een organisatie die nog 15 vergelijkbare zorgcomplexen in franchise uitgeeft. Sam van de Berg gaf namens die organisatie, het overkoepelende Het Andere Wonen, samen met Sjors en Lieke uitleg over het ontstaan en de toekomstplannen. 

Bewoners, alleenstaand of met partner, kunnen naast hun appartement ook gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte. Voor wie dat wil worden daar ook maaltijden verzorgd, van ontbijt tot warm eten. Elke woning heeft overigens wel een eigen keuken. Verder is er een ruime, lichte binnentuin, met daarin ook de toegang van het liftgebouw.

Voor wat betreft de zorg voor de bewoners werken Sjors en Lieke samen met lokale huisartsen. Daarnaast wordt verwacht dat er uiteindelijk zo'n 15 zorgmedewerkers in “Het Andere Wonen” werkzaam zullen zijn.

Er is overigens nog een 19e appartement, waar Sjors en Lieke zelf wonen. Midden tussen de bewoners waarvoor ze de zorg bieden, dus.

Het Andere Wonen is een mooie ontwikkeling, met perspectief voor de bewoners: wonen met op de doelgroep aangepaste zorg en begeleiding.Sjors en Lieke, veel succes!