Politiek van de lange adem

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, ben zelf ook aan de slag gegaan in het familiebedrijf en uiteindelijk heb ik de fotostudio overgenomen van mijn ouders. Ondernemen is echt aanpakken. Wat een wereld van verschil is dat met de politiek. Een kwestie van de lange adem.

Afgelopen voorjaar besloot de gemeente dat de lampjes op de markt per direct weg moesten. Onbegrip en frustratie. Bij de ondernemer, maar vooral ook bij veel inwoners. Ook volgens ons als VVD een onzinnige actie. Daarom heb ik dit keer op keer aangekaart bij de wethouder. Uiteindelijk kwam de toezegging dat het zou worden opgelost. Waarom ik dit nu benoem? Twee weken geleden, dus maanden later, hebben de ondernemers eindelijk die nieuwe vergunning, mét lampjes! Een kwestie van de lange adem dus.

Begin van de zomer ging ook ineens het mantelzorgbeleid op de schop. Het mantelzorgcompliment, een cadeaukaart waarmee mantelzorgers kunnen winkelen bij lokale ondernemers, werd geschrapt. Opnieuw onbegrip en frustratie, bij mantelzorgers, ondernemers en tal van andere inwoners. Ook hier sprak de VVD de wethouder meteen op aan. Wekenlang geen witte rook, tot er, na lang wachten, afgelopen week een bericht kwam: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. De cadeaukaart als mantelzorgcompliment blijft behouden!

Anders dan het ondernemerschap is politiek helaas te vaak een kwestie van de lange adem. Vooral wanneer we met dit soort onnozele besluiten bezig moeten zijn in plaats van de grote problemen aan te pakken. Dat neemt niet weg dat ik me voor inwoners en ondernemers blijf inzetten, want zonder strijd geen overwinning!