Vaart maken bij woningbouw blijft noodzaak!

Positief nieuws voor woningzoekenden in Ottersum vandaag. Door de uitbreiding van 30 naar 49 nieuwe woningen in fase 4 en 5 van plan Hoenderpark wordt voorzien in de blijvende behoefte naar betaalbare woningen in onze gemeente. Een mooie ontwikkeling, maar de VVD zou de VVD niet zijn om desondanks aandacht te blijven vragen voor de woningbouwopgave. Niet voor niets is op initiatief van de VVD fractie de woningbouwambitie eerder al opgevoerd van 400 naar 800 nieuwe woningen.

Daarbij is onze fractie ook sinds begin van deze raadsperiode helder: wij hebben een flinke woningbouwambitie. Toen het afgelopen voorjaar te stroperig verliep hebben we het college dan ook onverbloemd op z’n donder gegeven. Er was te weinig resultaat zichtbaar op woningbouw. Echter, sinds die oproep lijken de plannen weer wat meer van de grond te komen. Recent het bestemmingsplan Vallei van Milsbèk waarvoor we vrijwel als voltallige raad groen licht hebben gegeven, maar belangrijker nog: de Heikant. 200 reguliere woningen en 100 zorgwoningen liggen aan de zuidkant van Gennep in het verschiet. Dit zorgt voor met name de kern Gennep dat er weer perspectief is op serieuze groei.

Desondanks zijn we er daarmee nog niet als gemeente. Als VVD zijn we daarom ontzettend blij met de plannen die het dorp Heijen zelf met een actieve groep vrijwilligers aan het maken is. Hulde daarvoor, want hoezo geen perspectief op woningbouw in Heijen? Onlangs zijn we als fractie in Heijen in gesprek gegaan met een lokale ontwikkelaar die kansen ziet om op het terrein tussen de Hommersumseweg en de voetbalvelden tot woningbouw te komen. Wat de VVD betreft gaat het college deze plannen met enige prioriteit en met een positieve grondhouding bezien en meenemen naar de werkgroep wonen te Heijen. Als we er samen de schouders onder zetten dan hebben jongeren in Heijen eindelijk weer zicht op woningen in hun eigen dorp!