Heijenaar Harald Kroon nieuw burgerraadslid

Heijenaar Harald Kroon is maandagavond 22 januari benoemd als nieuw burgerraadslid van de Gennepse VVD fractie. Hij is geen onbekende in Heijen, waar hij zich al jaren als vrijwilliger inzet bij o.a. de Wortelpin en de tennisclub. Met zijn benoeming als burgerraadslid is de Gennepse fractie van de VVD Gennep een gezicht rijker, die zich met name wil gaan inzetten voor meer woningbouw.

Fractievoorzitter Bram Nijst: ‘’Sinds Harald afgelopen zomer is komen meedraaien in onze fractie zet hij zich in voor de realisatie van meer woningbouw, iets waar wij in de gemeenteraad ook al jaren steevast aandacht voor vragen’’.

Tijdens de installatievergadering nam de gemeenteraad ook een besluit over nieuwbouw in Heijen aan de Nieuwwijkstraat. Geen onbekend dossier voor Kroon, die lid is van de werkgroep wonen van Hejje mojjer. Door inspanning vanuit het dorp ligt er nu een plan dat goed is voor 17 starterwoningen. Kroon: ‘’Mooi dat mijn benoeming gelijk viel met de behandeling van de nieuwbouw. Heijen is een prachtig dorp waar men graag wil wonen. Zorgen voor voldoende passende woningen is essentieel voor de leefbaarheid’’.