De nieuwe politiepost in Gennep…

…was reden voor een werkbezoek, vrijdagmiddag. Niet alleen vanwege de nieuwe huisvesting in de voormalige RABO bank, maar ook om weer eens te horen hoe het met onze lokale politie gaat.

Teamchef RBT Venray-Gennep Jan de Rooij ontving VVD Gennep, samen met de Gennepse wijkagenten Esmee en Richard.

Voordat de bezoekers een rondleiding kregen door de politiepost, werd er uitgebreid gesproken over de veelomvattende taken van onze politie. Variërend van drugsoverlast tot toezicht bij evenementen, van inbraken tot verwarde personen en tal van calamiteiten waarbij de politie moet worden ingezet.

De VVD ers, waaronder wethouder Janine van Hulsteijn, fractievoorzitter Bram Nijst en raadslid Mariella van den Bogaart, hadden heel wat vragen. Bijvoorbeeld over de cacapaciteit en inzetbaarheid, toenemend drugsgebruik en de daaraan verbonden criminaliteit, digitalisering en cybercrime. Jan en zijn team gingen daar uitgebreid op in, zodat de bezoekers met veel nieuwe informatie over het functioneren van onze politie aan de beloofde rondleiding konden beginnen.

Verhoorkamer, wapenkluis, de computergestuurde apparatuur voor het afnemen van vingerafdrukken. En natuurlijk kleedruimtes en een goed geoutilleerde kantoorruimte, waar informatie en administratie afgehandeld kunnen worden. Kortom, onze politie kan er wel weer even tegen in hun nieuwe onderkomen.

Jan, Esmee en Richard, bedankt voor de prettige ontvangst en de openheid over het werk van jullie team. Voor de VVD heel informatief en dus zeer waardevol…