De mening van... Janine van Hulsteijn

In de gemeenterubriek in de Maas- en Niersbode van 25 januari 2012 was het dit keer de beurt aan Janine van Hulsteijn, fractievoorzitter van de VVD, om haar mening te geven.

Hier de tekst:

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand oud, maar ik wil alsnog gebruik maken van mijn column om te kijken wat 2012 voor Gennep aan uitdagingen zal opleveren!

Een belangrijk onderwerp voor onze gemeente wordt het zoeken en benoemen van een nieuwe burgemeester. Dit zal een leuk en vooral intensief traject worden voor de Gennepse gemeenteraad. De gemeenteraad zal nog in januari een ‘profielschets’ samenstellen en aannemen. Op 2 februari komt dan de Commisaris van de Koningin, dhr. Bovens, deze profielschets ophalen en gaat het officiele vacaturetraject beginnen!

Daarnaast liggen er natuurlijk economische en sociale uitdagingen. In de huidige wereldwijde crisis moeten we orde op zaken stellen en allemaal bezuinigen. Belangrijk is daarbij het meer stimuleren van de  lokale ondernemers  en hen steunen op lange termijn. De stimulans is  te vinden in het gunnen van werk aan lokale bedrijven, door zowel de gemeente als door burgers. Daarmee houden we arbeidsplaatsen in stand en dus de werkeloosheid zo laag mogelijk. Op lange termijn moeten we bedrijventerreinen, inclusief de Brem, aantrekkelijk maken en houden voor ondernemers.

Verder moet een gelijkwaardige samenwerking in de regio een speerpunt van de gemeente worden. Na het stoppen van de herindeling moeten de gemeentes nu verantwoordelijkheid nemen zodat er regionale samenwerking op allerlei fronten ontstaat. Een goed voorbeeld daarvan is het gezamenlijk Centrum voor Jeugd en Gezin in onze regio.  Eén centrum om zo de kosten te delen tussen de gemeentes, prima!

Naast verdere uitdagingen in het najaar, zoals de begroting, moet de gemeenteraad in februari  het bestemmingsplan buitengebied vaststellen. Laten we toch met z’n allen de noodzaak er van inzien;  dat Diekendaal een afschuwelijke, verloederende toekomst tegemoet gaat als we dit niet gezamenlijk goed aanpakken. De VVD Gennep zal zich daar zeker voor inzetten met als doel: een goede toekomst voor iedereen in Gennep!