Raad stelt profielschets nieuwe burgemeester vast

In het najaar van 2011 heeft burgemeester De Loo haar afscheid aangekondigd als 'eerste burger van de gemeente Gennep'. De gemeenteraad zal daarom vanaf februari een traject opstarten om een nieuwe burgemeester te gaan benoeomen. Het is de intentie van de gemeentraad om zonder een tijdelijke waarnemer meteen in juni 2012 over te kunnen gaan tot de defintieve benoeming van een burgemeester voor de periode van zes jaar.

De raad van de gemeente Gennep zal tijdens een extra openbare raadsvergadering op dinsdag 31 januari om 19.00 uur de profielschets voor de nieuwe burgemeester vaststellen en tevens een vertrouwenscommissie benoemen die namens de raad in de komende maanden gesprekken zal voeren met de kandidaten. In de afgelopen weken hebben de fractievoorzitters gezamenlijk de profielschets opgesteld en hierbij advies ontvangen van de gemeentesecretaris namens de ambtelijke organisatie en de Ondernemingsraad. Na de vaststelling zal de profielschets in een openbare vergadering op donderdag 2 februari om 11.00 uur aangeboden worden aan de Commissaris van de Koningin van de Provincie Limburg de heer Bovens.

Voor de VVD Gennep is de aangeboden profielschets een goede start voor een nieuwe visie en ambtelijke structuur van de gemeente Gennep. Naast de taken als de natuurlijke en zichtbare vertegenwoordiger van de gemeente met een verbindende functie voor alle inwoners, verenigingen, ondernemingen en instellingen van de gemeente Gennep waren voor de VVD bij de vaststelling een aantal andere onderwerpen belangrijk. Zo moet de nieuwe burgemeester actief investeren in samenwerkingsverbanden in het belang van onze gemeente. Ook draagt de burgemeester zorg voor een goed functionerend integraal veiligheidsbeleid.

In het vervolg zal de Commissaris aan de vertrouwenscommissie een overzicht met mogelijke kandidaten voorleggen en zal de vertrouwenscommissie met de kanidaten solicitatiegesprekken voeren. Namens de VVD zal fractievoorzitter Janine van Hulsteijn plaatsnemen in de vertrouwenscommissie.