Bestemmingsplan Buitengebied doorgeschoven

Tijdens een lange vergadering van de commissie Ruimte en Economie hebben de leden van de commissie rond 23.45 uur besloten om het voorstel van het bestemmingsplan buitengebied niet op de agenda van de raadsvergadering te zetten.

Er was te veel onduidelijkheid ontstaan rond een aantal onderwerpen zodat VVD, PvdA en KERN eerst aanvullende informatie en een nieuwe discussie in de commissie Ruimte en Economie wensen. Het bestemmingsplan Buitengebied zal dus opnieuw aan de orde komen in de commissievergadering van 13 maart 2012.

Naast juridische vraagtekens bij een stuk grond van de Niersdalbrug dat na het beëindigen van de bestemmingsplanprocedure Niersdalbrug tot het bestemmingsplan Buitengebied behoord en dus ook ter inzage moet hebben gelegen, was de belangrijkste kwestie de onduidelijkheid rond het begrip functie-aanduiding van het recreatiepark Diekendaal. Vanuit de gemeente was pas op maandag, dus één dag voor de commissievergadering een advies van de landsadvocaat aan de raads- en commissieleden gestuurd over de rechtmatigheid van het gemeentelijkbeleid inzake Diekendaal en de mogelijkheid tot functie-aanduiding. Goede informatie die echter op een dusdanig tijdstip bij de gemeenteraad kwam dat een degelijke besluitvorming niet gewaarborgd was. Op wens van de KERN zal het College een notitie opstellen over de mogelijkheid van functie-aanduiding en zal daarin ook de bezwaren daartegen van de gemeente meenemen. Volgens de gemeente gaat het bij de bezwaren vooral om mogelijke bovenwijkse voorzieningen, echter is de VVD van mening dat de voorzieningen al sinds jaren aanwezig zijn op de Erfsebosweg. De andere 'toegangswegen' zijn immers in bezit van de bewoners en vallen dus niet onder gemeentelijke verantwoordelijkheid. Bovendien, als het college dit zou willen, zou hier best een oplossing voor te vinden zijn in het kader van ja, mits....

Eveneens kwam tijdens de vergadering het voorstel van de structuurvisie, een visie die boven het bestemmingsplan staat aan de orde. Dit voorstel zal wel worden besproken in de volgende raadsvergadering. De onderwerpen 'zondagswinkel' en 'welstandsbeleid' zijn eveneens doorgeschoven vanwege gebrek aan tijd. Daarnaast heeft de commissie Bestuur en Organisatie tijdens de vergadering besloten om ook het voorstel inzake Regionale Uitvoeringsdienst te bespreken in de gemeenteraad van 15 februari.