Positief saldo in Gennep over 2011 door meevallers

De gemeente Gennep heeft woensdag 29 februari op haar website bekend gemaakt dat de gemeente dit voorjaar een positief saldo over 2011 zal hebben. Dit blijkt uit de opmaak van de 80/20-analyse, een voorlopige analyse van de uiteindelijk definitieve jaarrekening over het afgelopen jaar. Volgens de 80/20-analyse moet het gaan om 'een positief saldo van zo'n 1,2 miljoen euro'.

De VVD vindt het jammer dat het College deze informatie niet direct in een mail aan de raadsleden heeft mede gedeeld. Een directe publicatie op de website had blijkbaar de voorkeur ten opzichte van een goede, degelijke samenwerking met de gemeenteraad. Vooral omdat uit de 80/20 analyse ook blijkt dat het niet om goede resultaten behaald door bezuinigingen gaat, maar 'het positieve resultaat vooral te danken is aan enkele grote, incidentele meevallers.' Volgens het College komt dit 'grotendeels door de extra financiĆ«le middelen, die het rijk aan de gemeente verstrekt.'

Uiteraard kun je hier spreken over een positief resultaat, echter zal de gemeente ook dit jaar verder moeten bezuinigen en vernieuwen om een sluitende begroting te hebben en houden. De VVD fractie wacht dan ook met spanning op de behandeling van de 80/20-analyse in de commissie Bestuur en Organisatie op 12 maart a.s. en de behandeling van de jaarrekening over enkele weken.