In de spotlight... VVD Fractievoorzittersdag

Zaterdag 17 maart vroeg in de ochtend, vertrok ik samen met H.J. van Cuijk (VVD Boxmeer) en Anton Kocken (VVD Sint Anthonis) naar Soesterberg voor de jaarlijkse VVD Fractievoorzittersdag.

Om half 10 waren we aanwezig in het conferentiehotel 'Kontakt der Kontinenten' en werden we verwelkomd met een heerlijke kop koffie. Daar liep ik al meteen 2e Kamerlid Johan Houwers tegen het lijf en hebben we samen een 'bakkie gedaan'. Sinds het werkbezoek van Johan Houwers aan Diekendaal heeft de VVD Gennep nog regelmatig contact met hem over actuele ontwikkelingen.

Het officiele programma van de dag begon om 10 uur met een opening door o.a. onze landelijke VVD voorzitter Benk Korthals en dagpresentator Anouk van Eekelen.

Daarna volgde een masterclass Liberale Stoeptegel door Marco van Kalleveen en onze landelijke VVD 2e Kamerfractievoorzitter Stef Blok. Dit was verrassend en zeer inspirerend, waarbij we eveneens een kompas ontvingen om op koers te blijven en een zeer bijzonder 'visitekaartje'.

Vervolgens begon de eerste workshopronde en dat was voor mij 'en nu doorpakken', gegeven door Sander Dekker en Mark Harbers. De focus lag daarbij o.a. op wat wij nog willen bereiken tot de verkiezingen in maart 2014.

De lunch was vervolgens heerlijk en zo goed als alle VVD Tweede Kamerleden rouleerden langs de tafels om met de fractievoorzitters van gedachten te wisselen. Zo heb ik tijdens de lunchpauze gesproken met Willibrord van Beek, Ybeltje Berkmoes - Duindam en vice-fractievoorzitter Anouchka van Miltenburg.

Anouchka kende me nog van de canvasactie in Gennep tijdens de laatste verkiezingscampagne waarbij we samen warme kousen voor Anouchka zijn gaan kopen tegen de koude voeten! Anouchka gaf onmiddelijk aan dat ze graag een keer bij ons op werkbezoek wil komen, dus dat gaan we natuurlijk meteen plannen!

Na de lunch volgde de 2e workshopronde en dat was voor mij 'uw boodschap in de spotlight' door Pieter Meulman en Klaas Dijkhoff. Daarbij ging het o.a. om 'hoe verpak ik mijn boodschap in 140 tekens' en social media.

Het einde van het programma werd ingeluid door Stef Blok waar we prangende vragen aan mochten stellen, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De uitsmijter was minister Henk Kamp met echt een zeer goed en inspirerende speech.

Kortom: het was een prima dag, zowel qua weer, gezelligheid, inhoud en inspiratie! Daar kunnen we in Gennep mee aan de slag!