Burgemeestersvacature Gennep: 39 sollicitanten!

Zojuist heeft de provincie Limburg op haar website een overzicht vrijgegeven met het aantal sollicitanten voor de burgemeestersvacature van de gemeente Gennep. In totaal hebben bij de Commissaris van de Koningin, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, 39 kandidaten gesolliciteerd voor de vacature, waaronder acht vrouwelijke. Volgens de provincie heeft het merendeel van de kandidaten een ambtelijke en of politiek-bestuurlijke achtergrond.

Wat betreft de politieke gezindheid kan het volgende worden gemeld:

CDA         9
D664
GroenLinks3
PvdA6
VVD8
Lokale partij4
Geen partij5

 

De VVD Gennep is blij met het hoge aantal sollicitanten. Het wordt duidelijk dat Gennep voor veel sollicitanten een mooie gemeente is om te mogen besturen.

Eveneens op de website van de provincie Limburg staat het tijdpad voor de vacature. Reeds afgerond zijn de volgende stappen:

  • Vaststelling profielschets door raad 30 januari 2012
  • Bespreking profielschets met raad 2 februari 2012
  • Openstelling vacature in Staatscourant 9 februari 2012
  • Sluiting sollicitatietermijn 1 maart 2012

Vanaf nu zal de vertrouwenscommissie met haar werkzaamheden beginnen. Een aanbeveling door de gemeenteraad staat volgens de provincie gepland voor eind april 2012. Het koninklijk besluit zou dan eind mei 2012 kunnen worden genomen, waardoor het ingangsdatum van de benoeming begin juni 2012 zal zijn.