Belangrijke aandachtspunten in Ven-Zelderheide

Het College van burgemeester en wethouders heeft op maandag 7 mei een bezoek gebracht aan de kern Ven-Zelderheide. Nadat 's middags het college een rondrit door de kern te had gehad, was er 's avonds een openbare bijeenkomst voor alle inwoners. De VVD raadsleden Janine van Hulsteijn en Holger Rodoe waren uiteraard ook aanwezig om samen met het College een indruk te krijgen van wat er leeft in Ven-Zelderheide.

Eerst was het woord aan burgemeester De Loo, die de bewoners en vooral de dorpsraad bedankte voor een interessante dag in Ven-Zelderheide. Voor de burgemeester een bijzondere dag omdat het niet alleen haar verjaardag was maar tevens ook haar laatste kernenbezoek als eerste burger van onze gemeente Gennep. Vervolgens een introductie van de drie wethouders met een toelichting van de verschillende portefeuilles. Hierbij kwamen ook nog eens een aantal aandachtspunten van de rondrit aan de orde. Volgens de wethouders een geslaagde dag met veel nieuwe indrukken. Als laatste punt voor de pauze was het woord aan de dorpsraad van Ven-Zelderheide. Door meerdere leden van de dorpsraad werd een verslag gemaakt van het dorpsontwikkelingsplan en de vele activiteiten die zijn georganiseerd in de afgelopen jaren. De meeste actiepunten van het dorpsontwikkelingsplan zijn ondertussen gerealiseerd, wat een goed beeld schetst van de goede samenwerking in het dorp. Begrijpelijk is de vraag van de dorpsraad naar een meer stimulerend beleid van de gemeente voor initiatieven van de kernen. Als gemeente moet je initiatieven vanuit de samenleving steunen en vooral niet tegenwerken. Zeker een goede zaak dat dit probleem nog eens aangehaald werd. De VVD Gennep heeft al met de dorpsraad afgesproken een gezamenlijk overleg te plannen en elkaar ook in toekomst te informeren over actuele ontwikkelingen.

In de vier discussierondes na de pauze werd nog specifieker gesproken over de portefeuilles van de collegeleden. Zo kwamen naast de verdere woningbouwplannen en de WoZoCo's o.a. de toekomstige invulling van de kerk aan de orde. Gezien het teruglopende aantal kerkbezoekers is het bisdom op dit moment in een fase waar het gebruik van de kapel voor eucharistievieringen wordt onderzocht. Het kerkgebouw zou daardoor een nieuwe functie kunnen krijgen, bijvoorbeeld een gemeenschapshuis. Een onderwerp dat door de inwoners van Ven-Zelderheide samen met de gemeente en de kerk ook in toekomst moet worden besproken. In het overleg met de burgemeester was het belangrijkste punt de verkeersveiligheid. Niet alleen de verkeersveiligheid van de Kleefseweg met als mogelijke oplossing een flitspaal maar ook het handhaven van de 30km-zone en de veiligheid van het fietspad naar Ottersum zijn aandachtspunten voor de gemeente. De veiligheidsproblematiek is zeker een onderwerp dat de VVD Gennep hoog in het vaandel heeft staan en ook regelmatig op de politieke agenda zet.

Dus een geslaagde avond in Ven-Zelderheide, waar de VVD samen met het College weer op de hoogte is van wat er leeft bij de inwoners.