Installatie burgemeester Peter de Koning

Vrijdag 25 mei jl. werd bekend dat de benoeming van dhr. De Koning als nieuwe burgemeester van Gennep zal plaatsvinden per 1 juni 2012. De officiële installatie is tijdens een extra raadsvergadering op zaterdag 2 juni om 16.00 uur in de raadzaal van het stadhuis van Gennep. Aansluitend zal in de hal van het gemeentekantoor een open receptie zijn vanaf 17.30 uur tot 19.00 uur.

Met de installatie van dhr. P.J.H.M. (Peter) de Koning komt een einde aan een spannende periode voor de gemeenteraad en de VVD Gennep. Naast drukke weken voor de vertrouwenscommissie, die de gesprekken moest aangaan met vele kandidaten, was er voor de hele gemeenteraad een strak tijdschema om tot een voordracht te komen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Datum: Zaterdag 02 juni 2012

Tijdstip: Van 17.30 uur tot 19.00 uur

Locatie: Hal van het gemeentekantoor, Gennep

De gemeenteraad had de voordracht van dhr. De Koning tijdens een vertrouwelijke vergadering op 27 april 2012 besloten en hem daarmee een keuze gemaakt voor de wethouder uit Steenbergen. Vervolgens was het de afgelopen weken aan de Commissaris van de Koningin, de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan hare Majesteit de Koningin om tot een definitieve benoeming te komen.

De VVD Gennep is blij met de voordracht van dhr. De Koning als nieuwe burgemeester van Gennep. Het bestuur en de fractie van de VVD Gennep feliciteren dhr. De Koning en heet hem van harte welkom in onze gemeente Gennep, de regio Maasduinen en de regio Venlo.

De Koning is 58 jaar, gehuwd en heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was hij lid van de gemeenteraad van Ridderkerk van 1990 tot 2006, waarvan sinds 1998 fractievoorzitter. Van 2006 tot 2010 was de heer De Koning wethouder in de gemeente Ridderkerk. Sinds 2010 is de heer De Koning wethouder van buiten de raad in de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant). Daar heeft hij de portefeuille bedrijfsvoering, economische zaken, integrale handhaving, beheer accommodaties en sport. Hij is in Steenbergen tevens loco-burgemeester en kernwethouder voor de Kern Dinteloord.

De gemeenteraad van Gennep is van mening dat de heer De Koning voldoende bestuurlijke ervaring heeft die past in de competenties, zoals deze in de profielschets zijn opgenomen. Hij is open en communicatief en straalt gezag uit zonder autoritair te zijn. De heer De Koning heeft er tijdens de gesprekken blijk van gegeven een goed inzicht te hebben in de functie van burgemeester. Door zijn ervaring met bestuurlijk zware onderwerpen is hij heel geschikt om invulling te geven aan het burgemeesterschap van Gennep. Verder is de gemeenteraad van mening dat de heer De Koning een goede visie op de regio heeft en dat hij een goede rol kan spelen op dit niveau.

De VVD Gennep feliciteert de heer De Koning nogmaals met zijn aanbeveling en wenst hem alle goeds en veel succes in onze gemeente. Wij hopen dat zijn aanbeveling samen met de benoeming van de andere twee nieuwe burgemeesters in de Maasduinen zal leiden tot een goede en constructieve samenwerking. Vooral omdat op 1 juni a.s. de officiële installatie van dhr Willem Gradisen als nieuwe burgemeester van de gemeente Mook & Middelaar zal plaatsvinden.