Raad benieuwd naar uw ervaringen met de WMO

Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuw beleidsplan voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de Wmo wil de gemeente burgers helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en meedoen in de samenleving. Over het algemeen kunnen mensen dit heel goed zelf. Eventueel met behulp van familie, buren, vrienden of een vereniging. Dit verwacht de gemeente ook van hen.

Er zijn ook mensen die dit niet kunnen. Die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen of zonder hulp niet buiten komen en ook niet weten hoe ze hier hulp bij moeten vragen van hun directe omgeving. Deze mensen wil de gemeente graag helpen.

Dit wil de gemeente in eerste instantie door met deze mensen in gesprek te gaan en zo gezamenlijk te kijken waarom men niet langer zelfstandig kan wonen of meedoen. Daarbij kijkt de gemeente uiteraard ook naar de beste oplossing voor het probleem. Hierbij vindt de gemeente het belangrijk dat deze oplossing zoveel mogelijk door mensen zelf wordt gevonden en ingezet. Mocht dit echt niet lukken dan kan de gemeente ondersteunen/hulp bieden (bijvoorbeeld met een traplift of huishoudelijke hulp).

Op 20 juni aanstaande wil de gemeenteraad graag met mensen die  hiermee te maken hebben in gesprek. Of u nou zelf een belemmering ondervindt of iemand helpt in uw omgeving, de gemeenteraad is erg benieuwd naar uw verhaal. Uw ervaringen willen we meenemen in de ontwikkeling van het beleid.

De avond zal bestaan uit een gezamenlijk gedeelte waarin een aantal inwoners van Gennep een voorbeeld zullen geven over hoe zij bij de Wmo betrokken zijn. Daarna willen we in kleine groepjes verder praten over wat er voor nodig is om de Wmo in Gennep tot een succes te maken en hoe de gemeente dit samen met haar inwoners kan bereiken.

Wilt u hier aan mee doen dan bent u van harte welkom op woensdag 20 juni 2012, om 19:30 in gemeenschapshuis De Goede Herder aan het Europaplein in Gennep. Het is een vrije inloop. U hoeft zich hier dus niet voor aan te melden.