Voorstel Heijkuul terug naar de tekentafel

Afgelopen dinsdag (7 april) kwam in een overvolle zaal de commissie Samenleving en Mileu bijeen. Mede in het gezelschap van het kersverse kampioensteam kwam het college met het voorstel om 2 bestaande natuurgrasvelden op te knappen. Dit houdt in dat Vitesse een nieuw drainagesysteem krijgt en een nieuwe grasmat. De club wil graag kunstgras voor het hoofdveld, maar dat is volgens de gemeente veel duurder dan de renovatie.

Het collegevoorstel was in de ogen van de VVD niet rijp voor behandeling in de raad. Wat ons betreft waren de afwegingen en de kostenberekening van het College ontoereikend en deels onjuist. Daarnaast ging het College niet nader in op de positieve gevolgen die kunstgras heeft voor het sportpark en de club. Als VVD willen wij een integraal sportbeleid waarin de huidige staat van alle sportvoorzieningen in de hele gemeente wordt meegenomen. Daardoor kunnen we een onwenselijke precedentwerking of een onevenredige financiƫle steun vanuit de gemeente voorkomen en alle verenigingen beter faciliteren.

Uit de toelichting van de heer Vos die de namens Vitesse kwam inspreken tijdens de commissievergadering bleek dat de communicatie tussen de gemeente en Vitesse niet goed gelopen was. De kanttekeningen van Vitesse bij het voorstel van de gemeente kon de wethouder grotendeels niet weerleggen. 

Daarom besloot de commissie unaniem het voorstel niet rijp te achten voor de gemeenteraad. 

Nu heeft de gemeente de kans om voor de zomer samen met Vitesse tot een gemeenschappelijk voorstel te komen. 

De VVD kijkt uit naar dit nieuw voorstel en zal op basis daarvan een standpunt innemen.