Gemeenteraad Gennep benoemt de heer ten Hoeve als nieuwe griffier

De huidige griffier, de heer Moors gaat binnenkort met pensioen. Na een uitvoerige sollicitatieprocedure, heeft de selectiecommissie de heer ten Hoeve geselecteerd. In een extra raadsvergadering heeft de gemeenteraad de heer ten Hoeve vanavond benoemd.

Al een aantal jaren is Peter Paul Moors griffier van de gemeenteraad van Gennep. Omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, beëindigt hij zijn werkzaamheden met ingang van 7 november 2015 as. Zijn laatste werkdag is echter al op 17 september 2015.

Een selectiecommissie voor een nieuwe griffier, die bestond uit de fractievoorzitters van alle partijen uit de gemeenteraad, heeft gesprekken met kandidaten gevoerd.

De selectiecommissie draagt de heer Auke ten Hoeve voor als de nieuwe raadsgriffier van de gemeente Gennep.

In de extra raadsvergadering van 31 augustus heeft de gemeenteraad deze voordracht geaccepteerd en de heer ten Hoeve met ingang van 1 september 2015 benoemd tot griffier. De oude griffier, de heer Moors blijft tot hij met pensioen gaat aan als waarnemend griffier.

De heer ten Hoeve woont in Stadskanaal. Hij heeft (vanaf 1980) een lange staat van dienst binnen de publieke sector en het openbaar bestuur. Hij was bijvoorbeeld ook wethouder en ook raadsgriffier.

De VVD is daarom blij dat de gemeenteraad van Gennep een zeer ervaren persoon als griffier heeft kunnen winnen en wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.