Milsbeek: VVD Gennep begroet 4-Daagse wandelaars!

Voor de eerste keer ontvingen de raadsleden van Gennep een uitnodiging van het college van Burgemeester & Wethouders om hen op 19 juli te vergezellen bij de begroeting van de 4-Daagse wandelaars tijdens hun doortocht door onze mooie gemeente.

De VVD vond het een prima idee en was dan ook graag van de partij tijdens de doortocht door Milsbeek, waar dit jaar voor het eerst het college een plek had gereserveerd. Een erg gezellige plek overigens, tegenover D'n Dorpel.

Om half 8 toog onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn dan ook met veel zin richting Milsbeek alwaar de eerste wandelaars (40 en 50km) al door Milsbeek heen 'trokken' met een flinke wandelpas erin.

Onze nieuwe burgemeester Peter de Koning en zijn vrouw Edith waren dan ook al vroeg druk doende met het schudden van handen en het uitdelen van de fluitjes met daarop de tekst 'natuurlijk Gennep'. Ook waren alle wethouders, de griffier en de secretaris van de partij om de wandelaars namens Gennep te begroeten.

Het weer zat af en toe niet echt mee als Petrus boven de sluizen openzette, maar de sfeer leed er niet onder, sterker nog, het was bar gezellig met de wandelaars uit alle windstreken. Uiteindelijk hebben Janine en Annemie Wijers (D66) zelfs nog de sirtaki gedanst samen met een commando van de Nederlandse Krijgsmacht.

Al met al een zeer bijzondere ochtend waarbij de wandelaars weer veel respect hebben afgedwongen met hun doorzettingsvermogen, ondanks het af en toe barre weer.....