De mening van... Holger Rodoe

In de gemeenterubriek in de Maas- en Niersbode van 01 augustus 2012 was het dit keer de beurt aan Holger Rodoe, raadslid van de VVD, om zijn mening te geven.

Hier de tekst:

Niet doorschuiven maar aanpakken!

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september kunnen alle partijen tijdens deze vakantieperiode weerenergie tanken. De VVD gaat ervoor om daarna opnieuw bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen!

Maar niet alleen landelijk is orde op zaken noodzakelijk. Gennep staat voor een enorme bezuinigingstaak! Naar verwachting wordt 2012 met een financieel verlies afgesloten. De VVD had nog voor het zomerreces de gemeenteraad voorgesteld een financieel tekort te voorkomen door minder geld uit te geven. Het is zeer verontrustend dat de coalitiepartijen genoegen nemen met dit verwachte verlies, door pas in 2013 met bezuinigingen te beginnen. Echter, door verder geld van de Gennepse burgers te verspillen slinken onze reserves en zal Gennep structureel in de min schieten.

De VVD staat naast financieel degelijk beleid voor een goede dienstverlening. Behalve het persoonlijk contact tussen burgers en gemeente is tegenwoordig vooral digitale dienstverlening van belang. Onlangs heeft de gemeente haar website in het Engels en Duits gepubliceerd, een onmisbare, informatieve vernieuwing voor een toeristische gemeente als Gennep! Binnen de gemeente zal digitalisering eveneens worden versterkt. De VVD wil door verdere digitalisering het papierwerk van de gemeenteraad verminderen en daardoor duurzamer werken. Uiteraard is hiervoor een betere internetverbinding een vereiste. De VVD zet zich in voor een snellere internetverbinding voor de inwoners via glasvezelnet. Mogelijk is ook om in het centrum van Gennep en het gemeentekantoor gratis draadloos internet ter beschikking te stellen waardoor niet alleen de werkwijze van de gemeente makkelijker wordt. Dit zal ook voor U, onze burgers, maar ook voor toeristen en ondernemers voordelen hebben.

Namens mijn fractiegenoten wens ik U allen, na de succesvolle 4-daagse, ook de komende weken nog een fijne en warme zomer. Wellicht gaat U eens langs op de Floriade? Ondanks een positieve tussenbalans moet de zomer een succes worden, willen we uiteindelijk daarmee een financieel voordeel behalen.