Werkbezoek Mark Verheijen op 30 augustus 2012

De huidige VVD gedeputeerde Mark Verheijen (woonachtig te Venlo) staat op plaats 19 van de VVD kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamer verkiezingen. De focus van Mark ligt met name op financiën en economie. Hij zal op 30 augustus a.s., als onderdeel van de campagne, in de namiddag een bezoek brengen aan onze VVD afdeling en de gemeente Gennep.

De VVD afdeling Gennep is trots dat Mark Verheijen, na eerdere bezoeken, zoals onder andere tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in 2011 en voor overleg met onze fractie, nu opnieuw te tijd heeft gevonden om een bezoek te brengen aan Gennep. In het verleden het Mark Verheijen al de speelstraat in Ottersum bezocht en kennis gemaakt met het bedrijfsconcept van Imagro, Koos en Co’s en “Bij Koos”. Na Gennep in het verleden provinciaal op de kaart te zetten zal Mark Verheijen in de toekomst onze gemeente en de regio in Den Haag vertegenwoordigen.

Om 15.45 uur brengt hij, samen met een afvaardiging van de VVD afdeling Gennep, een werkbezoek aan Janssen Pers Rotatiedruk aan de Tweede Dwarsweg 81 in Gennep. Naast een presentatie door de directie en een rondleiding zal een open gesprek plaatsvinden over kansen en bedreigingen in de huidige economische situatie en in het perspectief van de sector waar Janssen Pers Rotatiedruk actief is.

Janssen Pers Rotatiedruk is opgericht in 1883 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde rotatiedrukkerij die gespecialiseerd is in krantendruk en het drukken van retailfolders. Wekelijks worden er ca. 5 miljoen kranten en ca. 15 miljoen commerciële producten (reclamefolders, prijsbijlagen, magazines) geproduceerd. Het bedrijf telt hiervoor ca. 150 medewerkers, waarvan in de drukkerij en bij de afdeling voorbereiding in een 4 ploegendienst wordt gewerkt. Naast de vestiging in Gennep heeft Janssen Pers Rotatiedruk met het bedrijf Webstar Printing B.V. in Beuningen een gelieerde onderneming.

Vanaf 17.00 uur schuiven lokale ondernemers van de Ondernemers Vereniging Gennep en de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg aan voor een informeel ronde tafel gesprek met Mark Verheijen. Onderwerpen die onder andere ter sprake zullen komen zijn zondag openstelling van winkels in het centrum van Gennep, de wenselijkheid van een Casino in onze gemeente, het gratis beschikbaar stellen van Wi-Fi in het centrum en mogelijke verbeteringen van het ondernemersklimaat. Dit zal plaatsvinden bij restaurant Old Inn te Siebengewaldseweg 13 in Ottersum.

De Old Inn is volgens de VVD afdeling Gennep een optimale locatie voor dit overleg met ondernemers omdat het horecabedrijf als sinds meer dan 40 jaar gevestigd is in Ottersum. Naast een restaurant heeft de Old Inn een multifunctionele karakter met mogelijkheden van loungen op het terras, een drankje in het café tot een bruisend feest tot 600 personen.

Ondernemers en inwoners van Gennep die geïnteresseerd zijn in de gespreksonderwerpen van het openbaar overleg of gewoon even in gesprek willen gaan met een VVD-kandidaat Tweede Kamerlid en huidige gedeputeerde van Limburg zijn van harte welkom. Er is gedurende de middag zeker ook ruimte voor U om met Mark Verheijen over andere onderwerpen in gesprek te gaan. Wij zouden het waarderen als U zich voor het overleg bij de Old Inn zou aanmelden zodat wij een overzicht hebben van het aantal te verwachten personen, maar wij heten U uiteraard ook welkom als U gewoon spontaan besluit langs te komen.