De mening van... Janine van Hulsteijn

In de gemeenterubriek in de Maas- en Niersbode van 19 september 2012 was het dit keer de beurt aan Janine van Hulsteijn, fractievoorzitter van de VVD, om haar mening te geven.

Hier de tekst:

Bezuinigen…. niet doorschuiven maar aanpakken!

Om maar met de deur in huis te vallen, de financiele situatie van onze gemeente Gennep baart me zorgen! De VVD heeft sinds het begin van deze raadsperiode steeds aangegeven dat wij wereldwijd in een financiële crisis zitten, ook in Gennep. Dat betekent dat je de tering naar de nering moet zetten, zoals u dat ook doet met uw centen.  

Voor het zomerreces heeft de VVD  al bezuinigingsvoorstellen gedaan om nog in de uitgaven voor dit jaar in te grijpen. Helaas stuurde de coalitie onze voorstellen naar de prullebak, maar kwamen ze ook niet met alternatieven om de uitgaven van de gemeente te verminderen……. onbegrijpelijk! De coalitie omarmde dus al voor de zomer het financiele verlies voor 2012 waarop wij in Gennep afstevenen! De VVD wil echter niet doorschuiven maar aanpakken!

Sommige projecten heeft de VVD wel moeten en willen steunen omdat  aankoop van gronden al had plaatsgevonden. Gennep is ondertussen een grootgrondbezitter geworden! Iets wat wij als VVD niet vinden passen bij de taken van de overheid! Andere projecten hebben wij niet gesteund en zelfs actie gevoerd tegen de ontwikkelingen. Wij hebben continue aangegeven dat wij geen geld willen uitgeven aan een Zwartewegrotonde, die veel bewoners niet willen en die niet  bijdraagt aan een overzichtelijke verkeerssituatie. De VVD wil een intergrale verkeersoplossing in Milsbeek. De Niersdalbrug kon niet op onze steun rekenen omdat ook deze kosten niet te verantwoorden zijn ten tijde van bezuinigingen bij de burgers van Gennep. Hoe de VVD dan o.a. verder wil bezuinigen? Het absurde handhavingsbeleid op Diekendaal kost ons allemaal tonnen euro’s, dat heeft de VVD al vaak aangegeven!!

Bezuinigen is nooit makkelijk en daarvoor is lef, initiatief en visie nodig. We moeten het zien als een uitdaging! En dat vindt u ook! De VVD is nu de grootste partij van Gennep… kiezers bedankt!