VVV terug naar stadhuis op aandringen VVD

Eindelijk! Het VVV-kantoor komt terug in het historische stadhuis op de markt in Gennep, de enig juiste plaats! Een goede ontwikkeling dus die binnenkort gaat plaatsvinden na veel en lang aandringen van de VVD. Het duurde dus even, maar inmiddels heeft ook het College van burgemeester en wethouders begrepen dat een VVV in een supermarkt geen optie is. Als VVD willen wij dat de gemeente Gennep zich duidelijk profileert richting toeristen, dat kan niet serieus vanuit een supermarkt. Daarvoor is meer nodig: het prachtige historische stadhuis in het hart van Gennep!

Het College heeft afgelopen week besloten om de samenwerking tussen VVV en supermarkt Jan Linders te beëindigen nadat uit evaluaties bleek dat dit geen succes is. Uit onderzoek blijkt ‘dat de huidige locatie slechts beperkt aansluit op de doelgroep “toeristen”’. Een conclusie die wij als VVD al hadden getrokken voordat überhaupt werd besloten om het VVV in een supermarkt te ‘verstoppen’. Wij hebben daarom van begin af aan aangedrongen op een vestiging in het stadhuis. Een motie van de VVD daartoe werd in juli 2014 uiteindelijk door een meerderheid in de gemeenteraad gesteund.

We zijn als VVD tevreden met de uitwerking van onze motie door het College, maar wat heeft het College nu eigenlijk besloten? Naast het verplaatsen van het VVV-kantoor naar het stadhuis komt er een samenwerking met Stichting 4Events. Deze stichting, die ook al andere taken van de gemeente uitvoert, wil bijvoorbeeld ook rondleidingen door het stadhuis en een samenwerking met de lokale ondernemers creëren. Een goede ontwikkeling voor Gennep en de uitstraling van de markt. Daardoor komt er nieuw leven in het historische pand!

Wij zijn echter wel verbaasd dat er door het College wordt aangegeven dat een subsidie voor een renovatie die eerder was toegekend door de Provincie Limburg nu niet meer van toepassing is. Het College geeft als toelichting dat er ‘op dit moment geen directe aanleiding is om aanspraak te maken op de desbetreffende subsidie’. Dit terwijl er met de verbouwing voor de VVV ook werk zou kunnen worden gemaakt van andere verbeteringen, zoals de toiletgroep. Hier wil de VVD graag nog meer duidelijkheid over. Maar verder is de VVD met deze VVV terugkeeractie naar het stadhuis zeer in haar nopjes!