Op Martinushof een tweede zorgboulevard?

Dinsdag 29 september sprak de commissie Ruimte & Economie over het mogelijk bouwen van een zorglocatie op de Martinushof (tussen Aldi en de scholen). De VVD was zeer verrast door een besluit van B&W om aan deze plannen van Pantein en Maasland mee te werken. Immers de gemeenteraad heeft rond 2007 een visie aangenomen dat al onze zorglocaties geconcentreerd zullen worden op onze 'zorgboulevard Op de Logte'.

2 weken gelden werd de VVD, evenals de andere politieke partijen, benaderd door bezorgde bewoners van de Picardie die meldden dat zij een 3 woonlagen hoog gebouw grenzend aan hun achtertuin dreigen te krijgen...

Waarom is de politiek verrast zult u denken?

  1. Verrast omdat de gemeenteraad in deze mogelijke ontwikkeling totaal niet is meegenomen door het college, de plannen komen echt uit de lucht vallen.
  2. de bouw van een zorglocatie voor psychiatrisch/geriatrisch patiĆ«nten op de Martinushof  staat haaks op de visie van de gemeenteraad die zij rond 2007 heeft aangenomen inhoudende dat al onze zorglocaties geconcentreerd zullen worden op onze 'zorgboulevard Op de Logte'.

Het college bij monde van wethouder Welles (ruimtelijke ordening) kon op navraag van de commissie totaal niet verwoorden waarom de bouw van een zorglocatie op Martinushof noodzakelijk was. Sterker nog, de beantwoording van de terechte vragen van de commissieleden riepen nog meer vragen op. Op een gegeven moment riep een raadslid van de coalitie zelfs vanaf de publieke tribune 'dat het zaakje stonk'... dat is nogal een uitspraak, maar het lijkt wel dicht bij de waarheid te zitten. Immers, als er valide argumenten zijn om te bouwen dan kun je die aan de commissie uitleggen, maar dat kon de wethouder dus niet...

Duidelijk werd al snel dat de politieke partijen in meerderheid grote vraagtekens hebben wij de handelwijze van het college en vooralsnog totaal niet van zinnen zijn om de door de vastgestelde visie van de raad om alle zorglocaties te concentreren op de Logte los te laten. Kortom: het college heeft nu een probleem, zij hebben geen draagvlak bij de raad voor de plannen die ze hebben bekokstoofd met Pantein en Maasland.

De commissie concludeerde dat zij dringend behoefte heeft aan meer achterliggende informatie en duidelijkheid. Daarvoor zal een raadscommissie in het leven worden geroepen.

De vraag van de VVD of we niet als politiek meteeen een streep door deze bouwplannen konden trekken, was helaas nog een brug te ver voor de coalitiepartijen. Het college meteen zo 'afvallen' durfden zij nog niet aan.

Kortom: het wordt nu door de raad onderzocht, wethouder Welles heeft een probleem met de reeds gemaakte afspraken en de VVD blijft er bovenop zitten...

Wordt vervolgd...