VVD helpt bij functie Stadhuis met resultaten peiling

De gemeente Gennep is op dit moment opnieuw op zoek naar een nieuwe functie voor het historische Stadhuis in de kern Gennep. Ook al heeft de gemeente de afgelopen jaren geen besluit genomen, de VVD heeft sinds het begin van deze raadsperiode herhaaldelijk opgeroepen om de functie van het stadhuis te bespreken.

Zo heeft onze VVD fractie op vrijdag 21 februari 2011 een persbericht gepubliceerd over de toekomstige functie van het stadhuis Gennep. In de daarop volgende maanden is er op de website van de VVD een enquete geweest over de toekomstige functie. Nu bijna 2 jaar later pakt de gemeente Gennep dit thema eindelijk weer op en vraagt om 'Stadhuisgenoten'. Graag wil de VVD Gennep haar resultaten van de enquete aanbieden als hulpmiddel voor het onderzoek naar een nieuwe bestemmen.

Op  had de fractie van de VVD Gennep eengepubliceerd over de toekomstige functie van het stadhuis Gennep. In de daarop volgende maanden is er op de website van de VVD een enquete geweest over de toekomstige functie. Nu bijna 2 jaar later grijpt de gemeente Gennep dit thema weer op en vraagt om. Als hulpmiddel bij dit zoeken biedt de VVD Gennep de resultaten van de peiling aan:

De resulaten op de vraag "Welke extra functies wilt U in het stadhuis?" waren:

  • laten zoals het is: Dus niets veranderen en het stadhuis alleen maar gebruiken voor een representatieve functie: 13%
  • tentoonstellingsruimte voor o.a. keramiek: 11%
  • VVV: weer terug van de bibliotheek in het stadhuis: 19%
  • Grand café met cultureel centrum: 15%
  • multifunctioneel gebouw: het stadhuis beschik­baar te stellen voor verenigingen en andere instellingen zoals de lokale omroep: 43%

De peiling was 3 maanden open t/m 27 april 2011. Er zijn 54 stemmen uitgebracht.

Het grootste deel van de mensen die aan de peiling meegedaan hebben willen dus een multifunctionele functie voor het stadhuis.

Wij als VVD Gennep zijn benieuwd hoe de burger er nu tegen aan kijkt. Graag horen we daarom Uw mening!