VVD motie over de Brem aangenomen

Afgelopen maandag 10-12-12 werd tijdens de raadsvergadering het bedrijventerrein de Brem besproken. Uit de update van wethouder Voncken bleek overduidelijk dat er weinig nieuws te melden viel. Immers een bedrijventerrein ontwikkelen terwijl er een wereldwijde internationale crisis heerst, is een bijzonder moeilijke uitdaging. De vraag naar kavels is dan ook zo goed als nihil. Daar staat echter tegenover dat de financiële positie van Gennep zwaar onder druk staat.

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van november 2011 heeft de VVD bij heroverweging van het bedrijventerrein voor de ontwikkeling van de Brem gestemd. De VVD heeft destijds echter al aangegeven dat je naar alle serieuze opties voor ontwikkeling van het terrein moet kijken, uiteraard moeten dat dan wel rendabele opties zijn. Maar omdat er bij de heroverweging geen rendabel alternatief was waren wij van mening dat je vooral door moet gaan met het bedrijventerrein.

De VVD heeft de laatste weken uitvoerig overleg gevoerd met visionairs en ondernemers uit de gemeente Gennep over invulling van dit gebied dat nu eenmaal in ons bezit is. Uit die gesprekken is gebleken dat mensen best over een andere invulling van het terrein met de gemeente in gesprek willen. Echter dachten zij dat de gesprekken geen zin hebben omdat het besluit tot ontwikkeling van een bedrijventerrein op deze locatie reeds genomen was door de raad.

Het is volgens de VVD van belang dat alle registers opengaan voor de toekomst van Gennep! Dus ook de niet zo voor de hand liggende oplossingen. Als er dus een financieel aantrekkelijke mogelijkheid is voor ontwikkeling van het gebied anders dan bedrijventerrein, moet het college daarmee aan de slag kunnen. Daarom dus de VVD maandag een verruimende motie ingediend waardoor het college breder naar invulling van het gebied kan kijken dan nu het geval is.

De VVD heeft het College met de motie de volgende onderdelen opgedragen:

  1. Proactief in te spelen op álle mogelijkheden om het gebied de Brem te ontwikkelen en daarbij zo breed mogelijk te kijken naar rendabele alternatieve initiatieven vanuit de samenleving.
  2. Uiterlijk in februari 2013 met lokale makelaars en een vertegenwoordiging van de ondernemers een werkconferentie te doen plaatsvinden om te spreken over een verdere acquisitie van het bedrijventerrein.

Wethouder Voncken was zeer content met deze verbreding en heeft de motie dan ook overgenomen. Hij hoefde dus niet meer ter stemming te worden gebracht. Maar ook uit de discussieronde bleek dat de andere partijen het zeker met de inhoud eens waren. Dat is prima, immers het belang van Gennep is waar we met z'n allen voor in de raad zitten!