Initiatiefvoorstel zonnepanelenpark Brem aangenomen

Het was een unieke raadsvergadering op maandag 18 februari 2013. Het initiatiefvoorstel van de oppositiepartijen PvdA en VVD (in samenwerking met SP) om te komen tot een zonnepanelenpark op beoogd bedrijventerrein de Brem werd aan de raad ter beoordeling voorgelegd. Een constructief voorstel met maar één doel voor ogen: het algemene belang van Gennep, los van elke partijpolitiek.

Janine van Hulsteijn leidde namens de oppositie het onderwerp in tijdens de eerste termijn, waarna de coalitiepartijen en het college van B&W konden reageren. In haar inleiding meldde Janine dat het initiatiefvoorstel landelijk gezien onder een vergrootglas ligt. De telefoon staat roodgloeiend door interesse van de pers en mogelijke leveranciers of specialisten op het gebied van zonne-energie. Kortom, het inbrengen van het initiatiefvoorstel van de oppositie heeft Gennep in één klap duidelijk positief op de kaart gezet!

Voorbeeld is het zonnepanelenpark bij vliegveld Weeze in Duitsland

Tijdens de voorbereidende commissiebehandeling op 5 februari waren de grondhouding van het college en de coalitiepartijen al positief en dat was tijdens de raadsvergadering eigenlijk niet anders. 

Daarbij is kort nog aangegeven dat het college gewoon door kan gaan met het werven van bedrijven voor vestiging in Gennep. Is er vervolgens interesse in vestiging op de Brem, dan komt het college eerst terug naar de raad en vraagt goedkeuring.

Luc Brouwers van de PvdA, nam namens de initiatiefnemers de beantwoording in tweede termijn voor zijn rekening en ook dat ging relatief eenvoudig. Al snel werd duidelijk dat alle raadsfracties uitermate positief waren om te starten met een haalbaarheidsonderzoek om te komen tot een zonnepanelenpark op de Brem. Het voorstel van de oppositie werd dan ook unaniem aangenomen! 

En hoe verder? Op zeer korte termijn zal er een startconferentie worden georganiseerd waar geinteresseerden aan deel kunnen nemen. Daarn zal er een stuurgroep gevormd worden die het haalbaarheidsonderzoek zal gaan uitvoeren. Kortom: wordt vervolgd!