Interview ZonneBrem bij NIMA Bibs radio

Op vrijdag 22 februari waren de bedenkers, van initiatiefvoorstel om te komen tot een zonnepanelenpark op de Brem, uitgenodigd bij radioprogramma Bibs van NIMA FM. Dit omdat het initiatiefvoorstel een aantal dagen eerder unaniem was aangenomen door de gemeenteraad van de gemeente Gennep.

Een heel uur werd gewijd aan de 'ZonneBrem' en luisteraars konden daarbij vragen stellen aan de initiatiefnemers PvdA, SP en natuurlijk ook de VVD Gennep.

Initiatiefnemers te gast bij nima fmInitiatiefnemers te gast bij nima fm

Namens de VVD Gennep waren Janine van Hulsteijn en Holger Rodoe aanwezig. De vragen die gesteld werden waren zeer divers maar voornamelijk opbouwend van aard. Het initiatiefvoorstel is door de gemeenteraad aangenomen op 18 februari en dus gaat nu het haalbaarheidsonderzoek beginnen. De aanwezigen konden daardoor ook nog niet alle (technische) vragen beantwoorden, maar veruit de meeste wel.

Inmiddels is ook duidelijk dat er ontzettend veel positieve reacties komen op het idee. We zijn er nog niet, er moet immers nog zeer veel bekeken en gerekend worden. Maar het is een grote uitdaging voor de gemeente Gennep om te kijken of het mogelijk is zodat we daarnee onze financiele positie verbeteren en een bijdrage leveren aan de 16% regenereerbare energiebronnen in 2020 (uit regeerakkoord VVD-PvdA).

De mensen van de NIMA waren ook enthousiast en willen ook graag op de hoogte blijven, dus was het waarschijnlijk niet de laatste keer dat we met de NIMA over de ZonneBrem hebben gesproken!

Initiatiefnemers te gast bij nima fmInitiatiefnemers te gast bij nima fmInitiatiefnemers te gast bij nima fm