VVD adopteert rotonde samen met ondernemers

De VVD afdeling Gennep heeft afgelopen donderdag 25 april een bruikleenovereenkomst getekend met de gemeente Gennep waardoor de VVD voor de komende vijf jaar de verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud van de rotonde Brugfortstraat-Hommersumseweg te Heijen. Daarmee gaat de VVD proactief in op het beleid van de gemeente om rotondes middels adoptie over te dragen externe partijen. Doel van de gemeente daarbij is een kostenbesparing op het onderhoud van de drie rotondes.

Naast 'onze' rotonde zijn inmiddels ook de twee rotondes aan de Brabantweg geadopteerd door een ondernemer.

VVD Voorzitter Marian de Bruijn tijdens het tekenen van de overeenkomst

Hoewel de gemeente voor de adoptie éénmalig een budget van € 2500 beschikbaar stelde aan de initiatiefnemers is het in de komende vijf jaar aan de VVD Gennep om het nodige budget te investeren in het onderhoud. Naast het financieel gunstige aspect voor de gemeente, wil de VVD van de rotonde natuurlijk ook een fraai visitekaartje voor de gemeente maken, daarom is de VVD in zee gegaan met een mede-initiatiefnemer. 'In samenwerking met Diederik Hol van Heijderhoff Hoveniers hebben we dit project opgepakt' gaf VVD fractievoorzitter Janine van Hulsteijn aan tijdens een presentatie aan de pers afgelopen donderdag. Onder grote belangstelling werd de overeenkomst door VVD afdelingsvoorzitter Marian de Bruijn getekend.

Veel belangstelling voor het ontwerp van de VVD rotonde

De inrichting van de rotonde wordt naast een variatie van beplanting vooral gekenmerkt door een 'bijenhotel' waar solitaire bijen uit de nabijgelegen bosrijke omgeving een rustplek krijgen.

De rotonde is een bijeenhotel

Namens de VVD afdeling Gennep willen wij de gemeente Gennep voor haar medewerking danken en gaan wij een spannende periode tegemoet tot de definitieve oplevering van de rotonde in de komende weken.

Janine van Hulsteijn spreekt met de aanwezigen