FDP Goch samen met VVD Gennep op werkbezoek

Op 14 mei hebben Janine van Hulsteijn en Holger Rodoe namens de VVD Gennep samen met de FDP uit Goch een werkbezoek gebracht aan de grensovergang Mortelweg in Heijen. Een aantal weken geleden is deze grensovergang afgesloten en daar zijn zowel de FDP als ook de VVD herhaald op aangesproken door inwoners.

Het was dus hoog tijd de nieuwe situatie eens ter plaatse te bekijken en daarmee de samenwerking met de FDP Goch verder uit te bouwen.

De grensovergang Kamperweg/Mortelweg is sinds enkele weken voor auto's afgesloten

Ondanks de stromende regen werd onze aanwezigheid al snel opgemerkt door de omwonenden die ook even kwamen kijken en hun ervaringen en meningen met ons deelden. Het was goed om niet alleen naar de situatie te kijken, maar om vooral ook over problemen van deze grensovergang en andere overgangen in de buurt te spreken. Voor zowel de VVD als de FDP gaat het in eerste instantie niet om de vraag hoe de grens weer open kan, maar willen wij in samenwerking tussen de twee gemeenten en wellicht met steun van de Euregio een goede oplossing vinden. Deze oplossing moet overeenkomen met de wensen van de bewoners en de behoeftes van de grensgangers.

De grensovergang Kamperweg/Mortelweg is sinds enkele weken voor auto's afgesloten

We hebben door het bezoek een goed idee gekregen van de situatie. Inmiddels zijn er in de gemeenteraad schriftelijke vragen gesteld aan het college over het hoe en waarom van deze afsluiting. De VVD is benieuwd naar de antwoorden van het College die op korte termijn zullen komen.

Het eerste gezamenlijke werkbezoek van de FDP en VVD was daarmee een feit. Na het recent elkaar leren kennen, gaan we de komende tijd gebruiken om onze grensoverschrijdende samenwerking te versterken. Op korte termijn zullen wij een tegenbezoek brengen aan de FDP in Goch en zullen wij bezien welke actuele onderwerpen om een gemeenschappelijke aanpak vragen.

Als U nog onderwerpen onder de aandacht van de FDP en ons wilt brengen kunt U deze aan ons doorgeven via het contactformulier of U neemt rechtstreeks contact op met onze raadsleden via mail.

De FDP aan de Nederlandse kant van de grens