Janine van Hulsteijn lijsttrekker en kandidaat wethouder

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 29 mei 2013 van de VVD afdeling Gennep is Janine van Hulsteijn gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Het bestuur van de VVD Gennep en de leden spreken daarmee hun uiterste waardering uit over hoe Janine de aandacht op de VVD en ons liberaal geluid in de gemeente heeft kunnen vestigen. Haar bindende leiderschap, enthousiasme en overtuigingskracht hebben ervoor gezorgd dat de VVD ook als oppositiepartij veel van haar standpunten uit de afgelopen raadsperiode heeft kunnen verwezenlijken.

Naast lijsttrekker is Janine van Hulsteijn eveneens de kandidaat wethouder voor de VVD Gennep. De komende maanden zal Janine in samenwerking met de campagnecommissie onder leiding van Fred Knigge vormgeven aan het conceptverkiezingsprogramma van onze VVD afdeling.

De VVD is in 2011 teruggekomen in de gemeenteraad van Gennep. Janine is fractievoorzitter en vertegenwoordigt de VVD in de commissies “Bestuur & Organisatie” en “Samenleving & Milieu”. Daarnaast vervult zij een rol als plaatsvervangend voorzitter van alle raadscommissies. Tevens is zij lid van het audit comité van de gemeente. Tot zeer recent heeft Janine deel uitgemaakt van de landelijke VVD commissie voor bestuurlijke herinrichting van Nederland die in mei 2013 hun eindrapport heeft aangeboden aan de VVD Tweede Kamerfractie.

    Lijsttrekker Janine van Hulsteijn

Ook buiten de VVD is Janine uitermate actief bij diverse verenigingen. Zo was zij de afgelopen jaren actief in een medezeggenschapsraad van basisschool de Heggerank en in het bestuur van de Gennepse sportvereniging Ma-Ryuk Verdere bestuurlijke functies van Janine zijn de overkoepelende Nederlandse Taekwon-Do Associatie en de Stichting Johannes Engelen van de Protestantse kerk in Gennep. Vanuit haar visie op een duurzame economische samenleving heeft Janine plaatsgenomen in de onlangs opgerichte stichting die de haalbaarheidsstudie voor het Duurzaam Energiepark de Brem verricht.

Na haar benoeming tot lijsttrekker gaf Janine aan trots te zijn op wat de VVD de afgelopen jaren heeft kunnen bereiken in de gemeente Gennep. Graag wil ze, samen met de andere VVD kandidaten die in het najaar worden gekozen voor een plek op de lijst, werken aan de toekomst van de gemeente. Janine ziet voor de VVD in de komende jaren de uitdaging om van de gemeente een hechtere gemeenschap te maken dan we nu al hebben. ‘We hebben een prachtige gemeente Gennep. We wonen in een prettige en mooie omgeving met zelfstandige kernen waar we ook in toekomst voor goede voorzieningen moeten zorgen. Dit is alleen mogelijk door een degelijk gemeentelijk financieel beleid waarbij inkomsten en uitgaven op z’n minst in evenwicht zijn, maar waar we nog liever een overschot realiseren om de lastendruk voor burgers te verminderen. Om de gemeente sterker uit de crisis te laten komen moeten we de economie verder stimuleren en arbeidsplaatsen creëren.’ Janine vertelde daarnaast dat ze zich in de komende raadsperiode nog meer wil inzetten om de economie, de motor van de samenleving te helpen. Ze wil hard trekken aan deze motor en zo reeds gevestigde ondernemingen faciliteren maar zeker ook nieuwe ondernemingen naar Gennep halen. ‘Het duurzaam energiepark de Brem kan daarin een cruciale, aantrekkende rol gaan spelen. Ook in het bieden van een toekomstvisie voor ondernemers en burgers in onze regio en als oplossing tegen de dreigende krimp in Noord-Limburg!’ aldus Janine in haar toespraak aan de leden van de VVD Gennep.

Marian de Bruijn-Struijk
Voorzitter VVD afdeling Gennep