VVD zet zich in voor Stichting Hospice de Orchidee

Nog vlak voor het zomerreces echt begon, hadden we afgelopen week nog een bijzondere presentatie over het initiatief om een hospice in Gennep te realiseren met de naam Orchidee. Al eerder had de gemeenteraad het besluit genomen om de stichting een krediet te geven om te onderzoeken of het oprichten van een hospice in onze gemeente haalbaar is. Sindsdien heeft de VVD fractie regelmatig gesproken met de stichting om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en mogelijke obstakels. Het is immers een boeiend traject waar wij ons graag voor inzetten.

Tijdens deze avond gaven de initiatiefnemers aan alle fracties van de gemeenteraad de laatste informatie rondom dit mooie maar niet makkelijk te realiseren 'sterfhuis'. Een hospice is immers een plaats waar mensen de laatste weken van hun leven kunnen doorbrengen als dat thuis niet (meer) mogelijk is.

De initiatiefnemers schonken in hun presentatie met name aandacht aan de wenselijkheid van een hospice in Gennep. Meerdere instellingen en organisaties hebben, naast de burgers, aangegeven dat een hospice erg wenselijke zou zijn in Gennep. De dichtstbijzijnde hospices zijn in Venray en St. Anthonis en dat is toch wel echt ver weg van je eigen thuis voor de meeste mensen in hun laatste dagen.

Daarnaast werd gesproken over het komende traject dat de initiatiefnemers moeten doorlopen om tot realisatie te komen. De vraag van de aanwezige raadsleden was dan met name welke rol de gemeente en de gemeenteraad hierbij zouden kunnen vervullen. Dan valt te denken aan locatie, vergunningen, bestemmingsplannen, maar ook overleggen met grote zorgkantoren etc.

Al met al een heel duidelijke presentatie die werd gegeven met passie en motivatie om hospice de Orchidee te realiseren. De gemeente(raad) weet nu ook wat er van hen verwacht wordt, iets waar de VVD Gennep zeker over na zal denken gedurende het reces.

Afgesproken is dat de initiatiefnemers de gemeente en de gemeenteraad op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Ook dit dossier wordt na het zomerreces zeker vervolgd en heeft en houdt de warme belangstelling van de VVD. Het recht om in je eigen, vertrouwde omgeving te kunnen sterven is voor de VVD immers van groot belang!

Meer informatie over het Hospice de Orchidee kunt U vinden op de website van de stichting.