Een bodemloze put...... de Niersdalbrug

Als je niet beter weet, lijkt het wel een soap die Niersdalbrug! De VVD heeft vragen gesteld naar aanleiding van nieuw beschikbare onderzoeksgegevens over de brug. Het antwoord is werkelijk verbijsterend....

Tot nu toe heeft de gemeente Gennep voor de bouw van de Niersdalbrug al ruim 220.000 euro uitgegeven aan allerhande onderzoeken en de inhuur van externe 'specialisten'! Daarnaast heeft de gemeente al 2.300 interne uren besteed aan het uitvoeren van de plannen die de coalitiepartijen met deze brug hebben. Dit resulteert, bij een gemiddelde uurloon van 113 euro, in een totaal bedrag aan interne uren van ruim 261.000 euro!

En wat ligt er dan? Nog helemaal niets! Het is voor de VVD een doorn in het oog om te moeten toezien hoe hier met gemeenschapsgeld wordt omgegaan.

De brug ligt er na 481.000 euro te hebben uitgegeven, dus nog steeds niet. De provinciale subsidie van 100.000 euro is ook onzeker omdat de gemeente Gennep niet heeft voldaan aan de voorwaarden. De gemeente probeert nu om op een andere manier als nog subsidie van de provincie te krijgen nadat de inmiddels verlopen subsidie al tot 2 x toe was 'verlengd' op verzoek van de gemeente.

En nog lukt het niet...

Volgens de antwoorden van het college op de vragen van de VVD moeten er nu nog een extra euro 230.000 gespendeerd worden aan de brug. Geld dat we beter in de knip kunnen houden in Gennep.

Ook dagblad de Gelderlander heeft kennis genomen van de antwoorden van het college en onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn daarover geïnterviewd.

Volgens Janine van Hulsteijn zijn de verhoudingen tussen werkelijke kosten en het geld dat nu al is uitgegeven aan adviezen compleet scheef is. ‘Het is een bodemloze put. We moeten nu besluiten om alsnog te stoppen met de aanleg van dit prestigeobject van de coalitie. Dat kun je zonde noemen van het geld, maar die twee ton voor de aanleg hebben we dan wel nog in de knip!’