Oproep: Bijeenkomst met RvC Floriade

De VVD fracties van de gemeenten Gennep, Peel en Maas, Venray en Venlo hebben een gezamenlijke oproep gedaan aan de voorzitter van de regio Venlo, dhr. Scholten om zo snel mogelijk een bijeenkomst met de gezamenlijke gemeenteraden en de Raad van Commissarissen van de Floriade BV te organiseren.

Afgelopen zaterdag hebben de wethouders van de gemeenten besloten om de Raad van Commissarissen decharge te verlenen over het boekjaar van de Floriade 2012, maar voor de VVD fracties blijven er nog tal van vragen open die moeten worden beantwoord als we tot een degelijke afronding en evaluatie van de problemen willen komen.

De vier fractievoorzitters Janine van Hulsteijn (VVD Gennep), Hans Derks (VVD Peel en Maas), Ingeborg de Barbanson (VVD Venray) en John Heuvelings (VVD Venlo) verzoeken de voorzitter van de regio een openbare bijeenkomst te organiseren zoals dit ook afgelopen week gebeurde bij de presentatie van het onderzoeksrapport. Tijdens deze bijeenkomst moeten alle raadsleden uit de deelnemende gemeenten aan de Floriade de mogelijkheid krijgen om rechtstreeks vragen te kunnen stellen aan de Raad van Commissarissen van de Floriade BV.

Afgelopen donderdag werd reeds aangegeven dat de Commissarissen bereid zijn om informatie te verstrekken. De VVD wil voorkomen dat dit alsnog wordt uitgesteld aangezien de wethouders nu al hebben ingestemd met de decharge. Een dergelijke bijeenkomst moet zo snel mogelijk plaatsvinden, voordat het raadsvoorstel van het onderzoeksrapport met alle aanbevelingen in de gemeenteraden behandeld wordt.