Kan Gennep haar rekeningen betalen?

De financiële positie van de gemeente baart de VVD Gennep al jaren zorgen. De reserves van de gemeente verdwijnen immers als sneeuw voor de zon, de Essent gelden zijn zo goed als op en dan komen er ook nog eens drie grote taken, de drie decentralisaties van de rijksoverheid naar de gemeente toe.

De VVD Gennep is van mening dat de gemeente dan ook juist nu reden genoeg heeft om eindelijk de financiën goed op orde te brengen. Dit moet tevens op een transparante manier zodat ook de burgers van de gemeente Gennep weten waar ze aan toe zijn. De VVD heeft hier al herhaald op gewezen en moties ter verbetering van de transparantie van de financiën ingediend. De financiële positie van Gennep heeft dus de constante aandacht van de VVD.

Het was dan op zich ook niet verrassend dat het College van burgemeester en wethouders in haar aanbiedingsbrief bij de begroting 2014 heeft aangegeven dat Gennep geen overtollige gelden of liquide middelen heeft. De nieuwe openheid van zaken over de financiële problemen waar de gemeente mee heeft te maken laat zien hoe dramatisch de situatie nu al is. De toelichting in de begroting was maar een kort zinnetje maar met een mogelijk zeer grote impact. Immers het niet hebben van overtollige gelden of liquide middelen zou betekenen dat Gennep voor al haar betalingen, geld moet lenen en de liquiditeitspositie dus momenteel zwaar onder de maat zou zijn.

Middels de schriftelijke vragen wil de VVD graag meer duidelijkheid verkrijgen over de actuele liquiditeitspositie van de gemeente en een liquiditeitsprognose voor de komende jaren ontvangen. Zodat wij maar ook de nieuw te kiezen raad een duidelijk beeld krijgt van de werkelijke financiële positie van de gemeente Gennep.

De schriftelijke vragen van de VVD Gennep kunt u hier lezen:

Liquiditeits Positie Schriftelijke Vragen-VVD 19-12-13 by Vvd Gennep