Duits-Nederlandse verkiezingscampagne

Een tweede officiële bijeenkomst van de liberale FDP Goch en VVD Gennep vond plaats op 8 januari jl. in het Sporthotel ‘De Poort’ te Goch. Naast veel informeel en onderling contact tussen de twee fracties komen de twee partijen ook steeds vaker bijeen om actuele onderwerpen met elkaar te bespreken. In dit geval de tweede officiële bijeenkomst omdat het een tegenbezoek was nadat de FDP in mei 2013 voor het eerst naar Gennep was gekomen om persoonlijk kennis te maken.

Uiteraard was er ook tijdens deze vergadering weer veel te bespreken. Er zijn op dit moment een aantal ontwikkelingen in de regio gaande die zowel grensoverschrijdende aandacht en samenwerking vragen. Voor Janine van Hulsteijn (fractievoorzitter en tevens lijsttrekker van de VVD Gennep) en Ferdinand Heinemann (fractievoorzitter FDP Goch) was het daarom belangrijk om het goede contact uit 2013 ook voort te zetten in het nieuwe jaar en gezamenlijk aan de slag te gaan voor een liberalere regio Gennep-Goch!

Niet alleen voor de gemeentelijke politiek in Gennep, maar ook voor de lokale politiek in Goch is het een zeer belangrijk jaar met de gemeenteraadsverkiezingen in beide gemeenten op komst. Terwijl onze gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart a.s. zijn, moeten de Duitsers nog wachten tot de dag van de Europese verkiezingen om dan zowel voor Europa als lokaal te mogen stemmen. De FDP en de VVD hebben tijdens hun vergadering besloten om van deze unieke kans gebruik te maken en ook gezamenlijk campagne te voeren. Dit zal zowel in aanloop naar onze gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Gennep als in aanloop naar de Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen in Goch gebeuren.

Lijsttrekker Janine van Hulsteijn positief over de samenwerking

VVD Gennep lijsttrekker Janine van Hulsteijn ziet de samenwerking met de FDP Goch tijdens de verkiezingscampagne en daarbuiten als aanwinst voor de gemeente Gennep. ‘Wij zijn uitermate blij dat de FDP Goch bereid is om gezamenlijk met de VVD Gennep campagne te voeren en daarbij mensen op straat aan te spreken op zaken die er bij hun spelen. Daardoor kunnen onze Duitse buren ook eens rechtstreeks horen wat er in onze gemeente leeft en ze kunnen die behoeftes en wensen wellicht meenemen naar hun gemeenteraad in Goch. Andersom gaan wij als VVD graag naar Goch om mee te helpen bij de campagne van de FDP om daardoor een indruk te krijgen van wat er daar leeft. Ik zie het als uitdaging om in Goch campagne te voeren voor de gezamenlijke liberale standpunten!’ Binnenkort hierover meer informatie op onze website!

Actuele onderwerpen kwamen uiteraard ook ter sprake

Maar zoals aangegeven werden er ook actuele onderwerpen besproken. Een heet hangijzer blijft het zonder alternatief zomaar afsluiten van de grensovergang Kamperweg-Mortelweg en de daarmee samenhangende beperkingen voor de omwonenden. Echter kwamen ook andere zaken ter sprake zoals de komst van windturbines in het Reichswald te Kranenburg, schaliegasboringen en de toekomstige ontwikkeling van het voormalige militaire terrein op Duitse grond tegenover de dorpskern Ven-Zelderheide en Landgoed Zelder.

De gezamenlijke vergadering eindigde na drie uur discussie en campagneplanning met een heerlijke borrel. Uiteraard is er afgesproken om elkaar op de hoogte te houden van alle actuele ontwikkelingen.

Als u ook onderwerpen hebt die grensoverschrijdende aandacht behoeven, schroom dan niet en neem contact op met onze fractie via het contactformulier.