Verheijen krijgt rondleiding Jungle Dome!

“Een belangrijke wens zou wel een betere ontsluiting door het Openbaar Vervoer zijn”. Dit is één van de onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het werkbezoek van VVD Tweede Kamerlid Mark Verheijen aan CenterParcs Het Heijderbos.

In de Tweede Kamer is Mark woordvoerder Europese zaken en dus wilde hij graag op bezoek bij een bedrijf dat te maken heeft met zowel de Nederlandse als de Duitse markt, en daarvoor is CenterParcs nu een goed voorbeeld binnen de grensregio Maasduinen!

Op maandag 10 februari jl. ging Mark daar samen met onze lijsttrekker Janine van Hulsteijn en een aantal andere VVD’ers uit Gennep in gesprek met de General Manager dhr. Tabor en medewerkers van het bedrijf. De ontvangst was dankzij het goede contact tussen Mark en onze VVD afdeling hartelijk en er was meteen een informele sfeer. Het bezoek begon met een kop koffie en een gesprek in de Jungle Dome. Die locatie is heel uniek voor de gemeente Gennep en voor CenterParcs en omdat die afgelopen maandag dicht was kon er in alle rust worden gesproken en vooral worden gekeken naar de vele verschillende dieren.

Deze Jungle Dome is bij uitstek ook het voorbeeld van wat er vanuit de overheid wellicht anders en beter zou moeten. Dat er voor een attractie in een vakantiepark waar dieren zijn meteen, een dierentuinvergunning nodig is, dat riep zelfs bij Mark veel vraagtekens op. En zo’n vergunning komt dan meteen met een hele lading regels en eisen waaraan CenterParcs vervolgens moet voldoen. Dit was dus een puntje dat Mark zeker zal meenemen naar de politiek in Den Haag. Immers, de VVD is voorstander van het afschaffen van overbodige regelgeving!

Uiteraard kwamen er heel veel onderwerpen en punten langs die te maken hebben met Europese, nationale of gemeentelijke regelgeving. Zowel Mark als Janine hebben dit allemaal meegenomen. Zoals eerder al aangegeven is bijvoorbeeld de ontsluiting van het park door middel van Openbaar Vervoer een belangrijk issue. De provincie Limburg is op dit moment druk doende met de voorbereidingen voor een nieuwe OV-concessie, dus dit is het moment om wensen kenbaar te maken. Lichtpuntje voor CenterParcs is hierbij de geplande bus route van Gennep via Siebengewald naar Goch die via de Siebengewaldseweg aan de achterkant langs CenterParcs moet komen. De VVD heeft zich al sterk gemaakt voor een bushalte zo dicht mogelijk bij CenterParcs en zal zich ook blijven inzetten!

Al met al een indrukwekkend bezoek waar we veel meer ervaringen hebben opgedaan en informatie hebben verkregen dan dat we in dit bericht kwijt kunnen. Werkbezoeken met een Tweede Kamerlid openen deuren en bieden bedrijven ook de kans om hun obstakels rechtstreeks mee te geven naar de politiek in Den Haag – en in dit geval Europa!

Nog veel meer foto's staan op onze facebook pagina!