Opiniestuk: Windmolenpark Reichswald

De VVD Gennep is begin januari door de liberale FDP uit Goch benaderd over plannen voor een grootschalig windmolenpark in Kranenburg. De FDP heeft terecht grote problemen met de plannen om aan de Kartenspielerweg in het Reichswald 25 windmolens van 200 meter hoog toe te staan.


Ook de dorpsraad van Ven-Zelderheide heeft grote bezwaren. Tot onze verbazing deed het college van Gennep een bericht uitgaan waarin stond dat het college geen bezwaren had tegen de plannen. De VVD Gennep is op zich voor regenereerbare energie. Maar een windmolenpark van deze grootte, op deze plaats en manier, dat kan niet! Door deze keuze hebben de eigen inwoners van Kranenburg er geen last van, de inwoners van Ven-Zelderheide, Milsbeek en Ottersum des te meer.

Informatie van de actiegroep Gegenwind om Reichswald, de Euregio Rijn-Waal en de FDP Kranenburg leert dat de gemeente Kranenburg op last van de landelijke overheid een ‘gebied’ moet aanwijzen waar mogelijk de windmolens geplaatst kunnen gaan worden. Daarnaast speelt nog de financiële overweging: de gemeente Kranenburg wordt financieel gezien niet slechter van zo’n windmolenpark.

Inmiddels is het voorstel tot de gebiedsaanwijzing aangenomen door de raad van Kranenburg. De VVD Gennep heeft aan de FDP Kranenburg laten weten tegen deze plannen te zullen strijden!

Een ding is zeker, dit dossier wordt zeker vervolgd! De VVD Gennep blijft er, juist nu, bovenop zitten!

Janine van Hulsteijn – Lijsttrekker VVD Gennep

Dit opiniestuk is te lezen in dagblad De Gelderlander op 18 februari 2014.