VVD op bezoek bij multinational Emons

De naam Emons is niet alleen in Milsbeek, maar zeker ook in de rest van de gemeente Gennep, Nederland en heel Europa een begrip voor innovatief, goed en veilig goederentransport en logistiek. Reden voor de VVD Gennep om eens een kijkje te nemen achter de schermen en in gesprek te gaan met de medewerkers van deze multinational binnen onze gemeente. En dus waren op woensdag 26 februari jl. zes vertegenwoordigers van de VVD Gennep waaronder lijsttrekker Janine van Hulsteijn op werkbezoek bij Emons.

Wij werden in ontvangen door Sjang Emons en Thijs Rutten, de CEO van de Emons Group. Door hen werden wij middels een presentatie meegenomen in de geschiedenis van het bedrijf, de ontwikkelingen van de afgelopen jaren met de huidige bedrijfstakken die tot de Emons Group behoren en de toekomstige plannen. Bijzondere aandacht was tijdens de presentatie voor de innovatie onderdelen 2WIN Cargo, waarmee meer en hogere pallets dan in een gewone vrachtwagen kunnen worden vervoerd, en Van Huet Glass Logistics, gespecialiseerd in transport van glas in Aluminium opleggers.

Na de presentatie en ook een kijkje te hebben genomen vanaf het dak van het kantoor op het gehele terrein kregen wij een rondleiding langs alle afdelingen en de garage. Het is indrukwekkend hoe ze bij Emons vanuit het hoofdkantoor op elk moment van de dag gedurende het gehele jaar kunnen zien waar een vrachtwagen zich bevindt. Dit draagt bij aan een nog betere planning van de opdrachten en een efficiency slag van de interne structuren. Er wordt dus permanent gewerkt aan het verbeteren van het proces zonder daarbij de werknemers op kantoor of de chauffeurs links te laten liggen. Ook de opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers zijn essentieel onderdeel van het concept dat de Emons heeft, iets waar wij als VVD van onder de indruk waren. Juist nu is het van belang om niet alleen op school een goede opleiding te krijgen die ook goed aansluit op de arbeidsmarkt, maar ook naast je dagelijks werk te blijven leren.

De Emons Group is wat Janine van Hulsteijn betreft een voorbeeld voor andere ondernemers uit de gemeente en andere multinationals. Hoe hier de combinatie wordt gelegd tussen innovatie en groei op de Europese markt, maar daarnaast het behoud van een lokaal karakter is uniek. De VVD ziet de Emons Group – zeker na ons werkbezoek – als aanwinst voor de economie van de gemeente Gennep!

Meer foto's zoals altijd op www.facebook.com/VVDGennep