VVD op bezoek bij politie en brandweer

Van oudsher heeft de VVD veiligheid heel hoog in het vaandel staan, sterker nog het is één van de speerpunten van de VVD. De campagne van de VVD Gennep staat in het teken van een permanent en langduriger traject, waarbij mensen ontmoeten en ervaringen opdoen in het veld de rode draad is. Uiteraard geldt dat dan ook voor het speerpunt veiligheid en dus heeft de VVD werkbezoeken gebracht aan de politie en de brandweer.

De politie

Het werk van politieagenten is cruciaal voor een veilig Gennep. Zij handhaven de orde, verlenen noodhulp en sporen overtreders en misdadigers op en dragen zo bij aan een veilig en prettig leefbaar Gennep. Het kijkje in de keuken bij de politie gaf de VVD een heel compleet beeld van de complexe taken en uitdagingen waar de politie voor staat. Ons verzoek om op werkbezoek te mogen, werd dan ook met open armen ontvangen. Uitgebreid werd daarbij aangegeven hoe, maar zeker niet alleen, met name de wijkagent zich op dit moment inzet voor een veilig Gennep. Wij hebben nog meer respect gekregen voor ‘onze’ mensen in het blauw. Het is echt een aanrader voor alle raadsleden om zo ’n werkbezoek aan de politie te brengen. Het schept heel veel respect en duidelijkheid.

De brandweer

De VVD was ook van harte welkom bij de vaste oefenavond van de brandweer in Gennep. Ook daar kregen wij een unieke inkijk in het werk en de uitdagingen van de brandweermensen. Zeer bijzonder was het ‘mee omhoog’ gaan met de ‘ladderwagen’ die voor deze oefenavond vanuit Venray in Gennep was. 30 meter hoog in een klein bakje aan het einde van een ladder is een bijzondere ervaring en als je dan nog brand moet bestrijden? Petje af! Maar ook de verdere uitleg en demonstraties gaven een zeer compleet beeld van het werk van de (vrijwillige) brandweerlieden. Ook is open besproken wat een ‘oproep’ voor een impact heeft op je werk en ook je gezin. Ook deze hulpverleners verdienen al ons respect en alle bescherming als zij zich inzetten voor onze veiligheid.

De VVD Gennep is de politie en brandweer dankbaar voor het unieke kijkje in de keuken en wij zijn er nog meer van overtuigd: we zijn in Gennep in goede handen bij onze politie- en brandweermensen!


NB: Dit verslag is gepubliceerd na goedkeuring door de chef van de politiebasiseenheid Gennep en de postcommandant van de brandweerkazerne Gennep en tevens ter kennisgeving aangeboden aan de burgemeester van de gemeente Gennep.