VVD Gedeputeerde bezoekt SCA Heijen

De campagne van de VVD staat in het teken van de werkbezoeken, zo ook woensdagavond. Samen met de VVD gedeputeerde van Limburg Twan Beurskens, die Economie in de portefeuille heeft, bracht de VVD Gennep een bezoek aan SCA Hygiene Products in Heijen. SCA is een zogenaamd vol continubedrijf met vijf ploegen, dus een werkbezoek brengen in de avonduren was geen enkel probleem

Het was een zeer indrukwekkend bezoek! Duidelijk bleek dat SCA de laatste jaren door woelige baren is gevaren. Er waren veel rigoureuze ingrepen nodig om in Heijen te kunnen blijven concurreren met bijvoorbeeld SCA vestigingen in Polen. Maar het kritisch kijken naar de eigen organisatie en processen, maar ook uitgaan van eigen kracht van de mensen, levert nu wel degelijk het gewenste resultaat op! Sterker nog inmiddels zijn er weer vacatures voor technisch personeel en dat is mooi in de huidige tijd. Het economische herstel begint ook in de gemeente Gennep op gang te komen!

Na een presentatie en bevlogen toelichting van Locatie manager Marcel van den Hurk, werden jassen, oranje veiligheidshesjes en een veiligheidspet opgezet om daadwerkelijk een kijkje te nemen in de fabriek. Immens grote machines met veel innovatieve technieken draaien daar 24 uur per dag producten als celstofmatjes en incontinentiemateriaal. Altijd in voor een geintje nam onze lijsttrekker Janine van Hulsteijn dan ook meteen de kans te baat om eens te proberen zo’n ‘adult diaper’ om te doen! Een geweldig product dat zeer veel toegepast wordt in de zorgsector.

Indrukwekkend is ook het feit dat het personeel zeer trouw is aan het bedrijf SCA, er is vrijwel geen verloop. Dat zit hem mede in de sfeer maar zeker ook in de groeimogelijkheden voor personeel binnen SCA. SCA gaat en dat lijkt op de VVD, uit van de eigen kracht van mensen. Als je wat wilt maken van je toekomst, dan krijg je de kans om je te ontplooien.

Daarnaast is SCA een zeer innovatief maakbedrijf en dat is juist nu de toegevoegde waarde ten opzichte van concurrenten in de zogenaamde Europese lage lonen landen.

Ook gedeputeerde Beurskens, die toch bij veel bedrijven komt in Limburg was erg onder de indruk van zo’n een hoog innovatief en kwalitatief bedrijf binnen de grenzen van Gennep.

Kortom, SCA ook zo’n parel binnen onze gemeente die we moeten koesteren!