Nieuwbouw Norbertushof indrukwekkend

VVD Gennep lijsttrekker Janine van Hulsteijn heeft vandaag een rondleiding gehad in de nieuwbouw van zorgcentrum Norbertushof en daarnaast met bewoners en medewerkers gesproken. Dit werkbezoek en gesprek met de organisatie stond al sinds lange tijd gepland en kon nu gecombineerd worden met de verhuizing die over enkele weken zal plaatsvinden.

Samen met Janine waren ook diverse andere kandidaten van de VVD Gennep naar Norbertushof gekomen om een kijkje te nemen achter de schermen van deze ‘zorgwijk’ in het hart van Gennep.

Wij werden ontvangen door Hanny van Horrik, die ons veel achtergrond informatie gaf over het zorgcentrum en de rondleiding door de nieuwbouw verzorgde. Een indrukwekkend pand met ruim 60 appartementen die geclusterd zijn rondom twee binnenpleinen. Dit geeft de bewoners de mogelijkheid om zowel in hun eigen woning te verblijven als ook in het atrium met andere bewoners bijeen te komen.

Uiteraard was het ook mogelijk om door enkele appartementen te lopen en zo een indruk te krijgen van de ruimte waar over enkele weken mensen in komen te wonen. De kans voor de bewoners om naar deze nieuwe locatie te verhuizen en daarbij meer eigen woonoppervlakte te krijgen is fantastisch. Maar dit levert voor sommige bewoners ook problemen op: van kleine kamers naar de nieuwe appartementen, hiervoor zijn weer meer meubels nodig om het in te richten. Het gesprek tijdens de rondleiding ging dus over veranderingen in de zorg, maar ook over dit soort dagelijkse problemen waar bewoners en medewerkers tegenaan kunnen lopen.

De rondleiding werd afgerond in de ruimtes van het restaurant en grand café. Bij het grand café zou men graag ook een terras willen maken, maar hier werkt de gemeente tot nu toe helaas niet aan mee. Vlak voor het raam is volgens bestemmingsplan een straat gepland, maar die kan makkelijk wat verderop. Dus de VVD zal dit binnenkort aanspreken bij de gemeente – of zelf oppakken als wij na de verkiezingen bestuursverantwoordelijkheid mogen dragen met een eigen VVD wethouder.