Opnieuw open brief van Hejje Mojjer!

Vandaag was het laatste debat voor de lijsttrekkers van de diverse partijen voordat wij komende woensdag 19 maart met z’n allen mogen gaan stemmen. Tijdens dit lijsttrekkersdebat van de lokale omroep NIMA kwam al vrij snel het gemeentelijke beleid rondom dorps- en wijkraden ter sprake.

Voor alle partijen zijn deze buurtraden van groot belang en ze moeten dan ook de steun hebben van de gemeente. Een nogal verrassend standpunt van de drie coalitiepartijen als we naar de zeer recente communicatie en samenwerking met de dorpsraad van Heijen kijken. Onze lijsttrekker Janine van Hulsteijn kaartte de situatie rondom de bebouwing in Heijen en politieke reacties op het standpunt van Hejje Mojjer (gelijk aan dat van de VVD) tijdens dit debat dan ook terecht aan!

De coalitiepartijen CDA, Kern en D66 probeerden een en ander onder tafel te moffelen. Zij benadrukten maar al te graag het belang van de dorps- en wijkraden en hoe goed zij zich daar allemaal voor inzetten. VVD Gennep lijsttrekker Janine van Hulsteijn interrumpeerde daarop de coalitiepartijen vervolgens met de opmerking: “U belijdt het een en doet het ander!”

Immers de coalitiepartijen stemden tegen hun eigen collegevoorstel van burgemeester en wethouders en gingen daarmee volkomen unaniem 180 graden de andere kant op dan wat de vooraf uitgesproken wens was van dorpsraad Hejje Mojjer. De coalitiepartijen kozen dus voor bebouwing aan de Hoofdstraat en niet aan de Nieuwwijkstraat. Met als gevolg dat het meerderheidsbesluit van de gemeenteraad tegen de borst stuitte van de dorpsraad Hejje Mojjer. Zie voor de open brief van de dorpsraad aan het gemeentebestuur ons bericht van enkele dagen geleden.

Naar aanleiding van die brief is de dorpsraad schijnbaar negatief aangesproken door de coalitiepartijen die daarop wederom reageerde met opnieuw een open brief aan het voltallige gemeentebestuur. Deze laatste brief ging nog iets verder, Hejje Mojjer roept daarin namelijk op om het recent genomen raadsbesluit op korte termijn ongedaan te maken en een besluit te nemen met inachtneming van de wens van Hejje Mojjer. De VVD Gennep is gaarne bereid hieraan tegemoet te komen als de nieuwe raad gekozen is. Bent u het hier mee eens, wilt u het anders in Gennep en dus Heijen? Kies dan aanstaande woensdag lijst 5: VVD Gennep, Juist Nu!

 

Aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Gennep

Burgemeester De Koning, de wethouders mevrouw Voncken en de heren Vandermeulen en Van den Bogaert,

alle politieke partijen,

dhr. Reijnen.

Naar aanleiding van onze laatste brief (abusievelijk gedateerd 11-04-20134, moet zijn 11-03-2014) waarin we ons ongenoegen hebben geventileerd m.b.t. het raadsbesluit om direct te bouwen aan de Hoofdstraat in Heijen heb ik enkele korte gesprekken gehad met leiders van enkele politieke partijen. In die gesprekken werd gemeld dat de inspraakronde waarin de mening van HM uitdrukkelijk is weergegeven te laat kwam, n.l. bij de raadsvergadering.

Maar de mening van HM was toch bekend? Ik heb in deze gesprekken gewezen op de bief die door HM op 8 december 2013 is verstuurd. In het eerste deel van de brief wordt al vermeld dat HM de etalagefunctie van het terrein aan de Hoofdstraat erg belangrijk vindt! Toch is deze mening in het verdere proces van besluitvorming nergens terug te vinden.

Aangezien enkele mensen zich die brief niet meer konden herinneren, voeg ik hier nogmaals de op 8 december verzonden mail toe. Overigens hebben we toen van enkele fracties wel een reactie ontvangen, waarin bleek dat de brief was ontvangen en gelezen.

Het argument dat wij als HM pas laat ons standpunt kenbaar hebben gemaakt vervalt dus.

Wij gaan er nog steeds van uit dat het raadsbesluit aangepast dient te worden.

Met vriendelijke groet,

Pierre Hendriks.