VVD Kamerlid Visser steunt lobby A77-A50!

Er moet een sterke lobby richting de provincies, Den Haag en Europa komen als wij de snelweg A77 willen laten doortrekken naar de A50 bij Uden! Dit is de meest belangrijke conclusie van de bijeenkomst afgelopen vrijdag 20 november 2015 met VVD Tweede Kamerlid Barbara Visser in Boxmeer. Veel belangstellenden en politici waren naar Boxmeer gekomen om samen met Barbara te bespreken hoe het initiatief van het doortrekken op de politieke agenda’s kan worden gezet.

Op initiatief van de VVD afdelingen in het Land van Cuijk en Maasduinen werd in de raadzaal van de gemeente Boxmeer het startschot gegeven voor deze lobby die de aankomende jaren moet bijdragen aan het doortrekken van de A77 vanaf Boxmeer naar de A50 bij Uden. Hoofdgast was dus VVD Tweede Kamerlid Barbara Visser die, als woordvoerder Verkeer, namens de VVD vooral kwam om naar de inbreng te luisteren en om advies te geven voor het opzetten van een sterke lobby. Dat de snelweg A77 verlengd moet worden was voor alle aanwezigen snel duidelijk. Meer dan 50 mensen waren naar Boxmeer gekomen om hun belang en argumenten toe te lichten. De vertegenwoordigers van de Industriële Kring, het MKB en de bedrijventerreinen in het Land van Cuijk en Maasduinen gaven duidelijk aan dat alle ondernemers in onze regio baat zouden hebben bij deze verbinding. Een bijzondere noot kwam van de Young Talent Group, een club jonge ondernemers die met name kansen zien in een innovatieve snelweg die toekomstbestendig is en ook geschikt is voor toekomstige vormen van vervoer. Als voorbeeld kwamen zelfrijdende auto’s ter sprake. Daarnaast werd ook gesproken over het belang van Openbaar Vervoer dat met innovatieve oplossingen kan worden gekoppeld aan deze snelweg.

Naast ondernemers en bewoners waren ook diverse politici aanwezig. Burgemeester Van Soest memoreerde welke stappen tot nu toe zijn gezet en dat het nu weer op de agenda staat van alle gemeenten door een motie die een halfjaar geleden door de Gennepse gemeenteraad werd aangenomen. Als gemeente Gennep komt deze snelweg weliswaar niet op ons grondgebied te liggen, maar zien wij veel kansen in deze betere oost-westverbinding. Bijzonder was dat VVD Tweede Kamerlid Michiel van Veen uit Cuijk aanwezig was en onze lobby steunt en dat de voorzitter van de Euregio Rijn-Waal en burgemeester van Weeze, dhr. Ulrich Francken naar Boxmeer was gekomen. Ook de burgemeesters van Bergen en Gennep, Manon Pelzer en Peter de Koning waren aanwezig om deze eerste bijeenkomst te ondersteunen.

Al met al een goede eerste bijeenkomst met ons Tweede Kamerlid Barbara Visser. Nu is het van belang om samen met onze provincies Limburg en Noord-Brabant op te trekken en het Rijk en Europa (via de Euregio’s) te overtuigen dat het doortrekken van de snelweg essentieel voor de toekomst van onze regio. Zoals burgemeester Van Soest aangaf: met het doortrekken van de A77 naar de A50 gaat onze regio van achterland naar kloppend hart!

Zet cookies aan om de video te tonen.