Antoon Rodoe

© VVDGennep2021

Na op 30 december 1957 geboren te zijn in Leiden kwamen we na omzwervingen in Boxmeer, waar mijn moeder nog steeds woont.

Na de HAVO heb ik Den Haag aan de HEAO Bedrijfsinformatica gestudeerd. Sinds die tijd (met een jaar onderbreking voor de militaire dienst) heb ik als computerspecialist in vele functies gewerkt.

Toen ik in 1980 een mooie baan in Nijmegen kreeg, ben ik in Gennep gaan wonen, nu al meer dan 30 jaar op de Steendalerstraat.

Daar bleven we ook wonen toen we getrouwd waren en ik een baan in Keulen bij een groot verzekeringsconcern kreeg.

Toen ik na mijn studie wat meer tijd had, heb ik me direct aangemeld bij 2 organisaties waarmee ik mij al jarenlang verbonden voelde. Dat is Amnesty International vanwege de Vrijheid van Meningsuiting en het opkomen voor de mensen die vanwege hun mening vervolgd worden.

En de tweede organisatie is natuurlijk de VVD als de partij die het beste opkomt voor de liberale waarden en normen.

Voor de VVD zat ik in de tijd van Ruud Wijsman en Carla Dijkstra een aantal jaren in de gemeentelijke commissie Welzijn. Deze mooie tijd moest ik helaas beeindigen, omdat de baan in Keulen en iets later onze zoon Holger te weinig tijd overliet.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was kandidaat voor de VVD. Na de verkiezingen ben ik door de gemeenteraad benoemt als burgercommissielid.

Ook ben ik in mei 2014 gekozen als lid van het bestuur van de VVD Gennep. In het bestuur was ik vicevoorzitter tot de afdeling opgegaan is in het nieuwe VVD netwerk Maasland.

Eind 2016 ben ik met vervroegd persoon gegaan. Daarom kan ik sinds begin 2017 als fractiesecretaris de VVD fractie meer ondersteunen.

Na de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 ben ik op 24 april benoemd als burgerraadslid voor de gemeente Gennep. Op 31 december 2018 heb ik mijn ontslag genomen als burgerraadslid omdat ik het stokje graag overdraag aan de actieve nieuwe generatie!


Vragen? Neem contact op via fractie@vvdgennep.nl

Copyright VVD Gennep, december 2021