Nieuwbouwlocaties

Als liberale partij staan wij open voor innovatieve manieren van wonen, zoals bijvoorbeeld tiny houses. Voor de VVD is het faciliteren van alle woonvormen een belangrijke stap om iedereen een passende woning te bieden. Daarbij mogen we echter niet uit het oog verliezen dat leefbaarheid staat of valt met draagvlak voor nieuwe woningbouwplannen vanuit de directe omgeving.

Bij nieuwbouw kijken we primair naar, plekken binnen de bebouwde kom die braakliggend zijn (inbreidingslocaties). Locaties, waar oude woningen gesloopt worden of waar we panden transformeren naar woningen.

Met de ontwikkeling Hoenderpark in Ottersum heeft onze gemeente echter ook een prachtig voorbeeld van een uitbreidingslocatie: aansluitend aan de bestaande bebouwing van het dorp ontstaat een nieuwe buurt. Dat kan als voorbeeld dienen voor andere plekken in onze gemeente.

In Heijen zijn de voetbalvereniging en tennisclub bereid mee te denken over woningbouw bij de Heikampseweg, uiteraard met behoud van sportpark De Heikamp. Wanneer er draagvlak is voor deze plannen, is het aan de gemeente om deze te ondersteunen en voortvarend op te pakken voor de leefbaarheid van Heijen.