Sport

Sporten heeft een bijzondere plek in het verenigingsleven. Het is een ontzettend belangrijke verbinder, geeft zelfvertrouwen, plezier en ontspanning. Daarnaast zorgen we door te sporten voor een gezonde samenleving. Daarom is het goed dat er de afgelopen jaren op initiatief van de VVD vanuit de gemeente een lokale sportraad is opgericht. Een platform dat zorgt voor onderlinge samenwerking tussen verenigingen en daarnaast aan tafel zit bij de gemeente om mee te werken aan toekomstig gemeentelijk beleid.

Sporten is voor iedereen. De breedtesport staat dan ook centraal in ons gemeentelijk beleid waarbij iedereen kan meedoen aan de samenleving. Voor jongeren kan het een mooie uitlaatklep zijn, voor ouderen en mensen met een beperking is het een belangrijke pijler om actief te blijven. Daarom kiest de VVD voor een nauwe samenwerking met de sportverenigingen en investeren in de sportaccommodaties.

De topsport draagt bij aan activering van jongeren, sociale cohesie en is een visitekaartje voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk om lokaal beleid te hebben waarmee we topsportverenigingen faciliteren en financieel ondersteunen, zoals ook andere gemeenten in de regio dat doen.